DOLAR 32,2012 -0.02%
EURO 35,4274 0.34%
ALTIN 2.506,700,26
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2134030-1,06%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

178 okunma

Oğlu için 2 bin kilometre yürüdü

Adana'da pankreas iltihabı rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatan oğlu Uğurcan Sönmezer'in tedavi masraflarını karşılayamayan Ahmet Sönmezer, sesini duyurabilmek için Habur Sınır Kapısı'ndan 2 bin kilometre kat ederek 62 günde Edirne'ye ulaştı…

ABONE OL
22 Şubat 2024 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Habur Sınır Kapısından pankreas hastası oğlunun sesini duyurmak için yola çıkan Ahmet Sönmezer (58), 62 günde 2 bin kilometre yol yürüyerek Edirne’ye geldi.
Adana’da pankreas iltihabı rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatan oğlu Uğurcan Sönmezer’in (31) tedavi masraflarını karşılaya-mayan Ahmet Sönmezer, sesini duyurabilmek için Habur Sınır Kapısı’ndan 2 bin kilometre kat ederek 62 günde Edirne’ye ulaştı. 62 günlük yürüyüşünde Habur Sınır Kapısı’ndan başlayarak İpekyolu ve Çanakkale’den sonra Edirne’ye ulaşan Sönmezer, Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Üzerinde pankartlarla dikkatleri üzerine çeken Sönmezer, yaptığı açıklamada pankreas hastalığına yakalanan oğlu için destek göremediğini ve yürüyüşe bu yüzden başladığını belirtti.
Bir dönem çalıştığı CHP’de sigortasının yapılmadığı için emekli olamadığını belirten Sönmezer, “Eski koyu CHP’liyim. Çok emek verdim 3 yıl Adana İl Binasında çalıştım. Oğlum askerde hastalandı ve sahip çıkmadılar. Bu 3 yıl çalıştığımda sigortamı da yapmadıkları için emekli olamadım. İl başkanlarının ismini daha öncede verdim yine verebilirim. Avukat Ziya Yergök il başkanlığını yapan milletvekili. Ondan sonra şu an Seyhan belediye başkanı ondan sonra Kocabaş var. Girişim 83 yaşım 58. Her şeyi sineye çektim. Atatürk Partisi işgal altında dememin nedeni bu, Atatürk partisine zarar gelmesin dedik. Ama maalesef Mehmet Bekaroğlu gibi bir adam kadın kontenjanından genel başkan yardımcısı yapıldı. Atatürk’e hakaret eden bir insandır. Herkeste iyi bilir.” dedi.


2017 yılında oğlu askere gittiğinde pankreas hastalığı teşhisi konulduğunu belirten Sönmezer, “Oğlumu 2017’de askere sağlam gönderdim. Çürük aldım. Ardahan’da askerdi. Kars ve Erzurum’da kan aldılar 3 buçuk ay askerken pankreas iltihap kanalında taşlar çıktı. Bu 3 ili gezdik ama sonuç alamadık tedaviden. Ankara GATA’ya sevkle bunlara güvenerek götürdüm. Onlara güvenerek götürmeseydim, Adana Çukurova Üniversitesi’ne götürseydim oğlum sapasağlam olacaktı. Buraya götürdüm talebim çok basitti. Parti genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, Samsunlu’dur, Ankara yeni mahalle milletvekilidir. Aynı zamanda İbn-i Sina Hastanesi’nin Başhekimliğini yapan profesör doktordur. Yani 5 dakika gelip çayını kahvesini içecek ya da bir alo diyecek. Benim adamım diyecek, tanıdığım biri diyecek. Bu basit talep olsaydı benim oğlum sapasağlamdı maalesef şimdi benim oğlum kırmızı reçete ilaç kullanıyor. Benim bu 5. yürüyüşüm daha önce 6 bin 500 kilometre yol gittim. Habur Sınır Kapısı’ndan beri yürüyerek geliyorum. Ayağımın şekli her şeyi ortada. Hastanede tedavi görerek geliyorum. Ödem oluştu artık. Kılıçdaroğlu ve diğerleri gibi öyle rahat yürüyemiyorum. Sırt çantam, poşetim var elimde ihtiyaçlarım olduğu için. Maalesef bu ağır yük olduğu gibi bacaklara iniyor. Benim imkanımda yok” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ