Olgay GÜLER
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte gerçekleştirilen operasyonlarda 2025 yılının Ocak ayında toplam 1 ton 223 kilogram uyuşturucu madde ile 16 bin 304 sentetik hap ele geçirildiğini söyledi.
Edirne Valisi Sezer, kentte ilçe kaymakamları, kolluk kuvvetleri ile kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Ocak ayı asayiş toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Edirne Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası konuşan Sezer, kent genelinde Ocak ayında yakalanan toplam uyuşturucu miktarı hakkında da bilgi verdi.
Vali Sezer, “Özellikle ocak ayında ve şubatın ilk haftasında çok büyük uyuşturucuyla ilgili yakalamalar yaptık. Hem gümrük, hem emniyet, hem de jandarmamız tarafından. Bazı yakalamalarda rekor sayıda uyuşturucu ele geçirildi. Bunlardan esrar yakalaması 230 kilogram, skunk dediğimiz uyuşturucu maddesi 980 kilogram, kokain 13 kilogram, 3391 ekstasi ve sentetik ecza dediğimiz uyuşturucu çeşidi olarak da 11690 adet uyuşturucu malzeme yakalandı” şeklinde konuştu.
Vali Sezer ayrıca, piyasa değeri 1 milyon lira olan araç oto yedek parça, elektronik sigara başta olmak birçok gümrük kaçağı malzemenin de ele geçirildiğini belirtti.