DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

517 okunma

O cinayete ikinci kez müebbet

Edirne'de 2005 yılında meydana geldiği iddia edilen ancak işlendiği tarihten bu tarafa cesedi bulunamayan bir cinayetle ilgili davanın bir numaralı sanığı mahkemece ikinci kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı…

ABONE OL
22 Mart 2024 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 2005 yılında meydana geldiği iddia edilen ancak işlendiği tarihten bu tarafa cesedi bulunamayan bir cinayetle ilgili davanın bir numaralı sanığını ikinci kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
ORTADAN KAYBOLDU
Edirne’de E. K., adlı kız çocuğu 11 Ocak 2005 tarihinde sabah okula gitmek üzere evden ayrıldı ancak bir daha kendisinden haber alınamadı. Kız çocuğuyla ilgili olarak çevresindeki birçok kişinin ifadesi alındı ancak bir sonuç çıkmayınca E. K. hakkında “daimi arama” kaydıyla dosyası rafa kaldırıldı.
8 YIL SONRA GELEN İTİRAF
Bu tarihten 8 yıl sonra polise başvurarak E. K.’yle ilgili ifade vermek istediğini belirten S.A., ilginç anlatımlarda bulundu. S.A., E. K. ile o tarihte sevgili olduklarını, kızın kaybolduğu 11 Ocak 2005 tarihinden birkaç gün önce kente yakın ormanlık bir alanda buluşup cinsel ilişkiye girdiklerini, bu sırada bir kurumda bekçi olarak görev yapan F.K.’nın kendisini burada gördüğünü, kendisinin kimlik ve telefon bilgilerini aldığını, isteklerini yerine getirmesi konusunda tehdit ve şantajda bulunduğunu söyledi.
BEKÇİ: “KIZI AL, AYNI YERE GEL”
S.A., F.K.’nın 11 Ocak 2005 tarihinde kız arkadaşı E. K.’yi de alarak aynı yere gelmeleri konusunda kendisini aradığını da kaydetti. S.A., E. K.’yi de alıp aynı yere gittiğini, F.K.’nin bira almaya gitmesini fırsat bilerek E. K.’yle yine cinsel ilişkiye girdiklerini ancak bira almaktan dönen F.K.’ye yakalandıklarını belirtti. F.K.’nin kendisini uzaklaştırarak E. K.’yi cinsel ilişkiye zorladığı sırada silah sesi duyulduğunu, gittiğinde F.K.’nin sağ elinde silah olduğunu, E. K.’nin de karnından vurulup ölmüş olduğunu gördüğünü ifade etti.
“AYAĞINA TAŞ BAĞLAYIP NEHRE ATTIK” İDDİASI
F.K.’nin kısa süreliğine olay yerinden ayrıldıktan sonra aynı yere otomobille döndüğünü söyleyen S.A., kızın cansız bedenini otomobilin arka koltuğuna koyduklarını, yakınlardaki Meriç Nehri kıyısına götürdükten sonra ayağına taş bağlayıp nehre attıklarını anlattı.
“TEHDİTLER YÜZÜNDEN KİMSEYE SÖYLEMEDİM”
F.K.’nin tehditleri yüzünden olayı 8 yıl boyunca kimseye anlatmadığını belirten S.A., bu sürenin sonunda olayla ilgili gelişmeleri anlatmaya karar verdiğini söyledi. Anlatımlar üzerine F.K., suçlamaları kabul etmeyerek S.A.’yı tanımadığını iddia etti. Ancak her iki sanığın olayın meydana geldiği günlerde telefonla görüştüklerine yönelik kayıtlar ortaya çıktı.
CESET BULUNAMADI
S.A.’nın anlatımları sonunda açılan soruşturma kapsamında gösterdiği Meriç Nehri mevkilerinde ceset araması yapıldı. Ancak E. K.’nin cesedine rastlanmadı.
CEZALAR TEMYİZDE BOZULDU
İtirafları sonucunda Edirne Adliyesi’nde daha önce açılan davada yargılanan S.A. 4 yıl, F.K. ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu karar temyiz aşamasında bozularak yeniden yargılama kararı verildi.
“SUÇSUZUM” DEDİ
Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen mütalaada F.K. için kasten adam öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla da ilgili yasa maddeleri gereği cezalandırılması istendi. Savcılık mütalaasında S.A. için ise kasten adam öldürme suçlamasından beraatine, nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla ise ilgili yasa maddelerine göre hapisle cezalandırılması karar verilmesi istendi.Son duruşmaya Gerede L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan F.K., “Suçsuzum, suçlamaları kabul etmiyorum, tutuksuz yargılanmak istiyorum, tahliyemi isterim” dedi.
Duruşmaya katılmayan S.A.’yı ise avukatı savundu. S.A.’nın avukatı duruşmada, davanın zaman aşımına uğradığını, müvekkili hakkında her iki suç yönünde düşme kararı verilmesini, mahkemenin aksi kanaatte olması durumunda ise beraat kararı verilmesini istedi.
Mahkeme F.K.’ye kasten adam öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından göstermiş olduğu olumlu tutum ve davranışları lehine takdiri indirim nedeni kabul ederek bu cezayı müebbet hapse çevirdi.
S.A.’ya ise mahkeme kasten adam öldürmek suçlamasından beraatine, on beş yaşını bitiren bir kimsenin cebir ve şiddet veya tehdit kullanmak suretiyle ırzına geçme eylemi nedeniyle 7 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme eylemin tam teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşıldığından cezayı 5 yıl 10 ay hapse indirdi.
Sanığın sabıkasız geçmişini dikkate alan mahkeme cezada 1/6 indirimle S.A.’nın 4 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ