DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2097183-2,68%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

166 okunma

Mühür artık onda!

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nde Edirne'nin tarihindeki ilk kadın belediye başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Filiz Gencan Akın, Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı...Atatürk Anıtı'na çelenk sunan, ardından Belediye Başkanlığı'nda devir teslim törenine katılan Gencan Akın, burada selefi Recep Gürkan'dan belediyenin mührünü teslim alırken, "Bundan sonra nasıl ki bugüne kadar sahadayken, adaylaşırken çalışırken hiç yorulmadık, bundan sonra da Edirne için çalışırken asla yorulmayacağız. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, yolumuz açık" dedi...

ABONE OL
4 Nisan 2024 17:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nde Mahalli İdareler Seçimleri’nde Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Filiz Gencan Akın, Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

Edirne’nin önümüzdeki 5 yıllık süreçte yeni belediye başkanı seçilen CHP’li Filiz Gencan Akın, mazbatasını Edirne Adliyesi Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı. Törene eşi İnanç Gönenç Akın, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, CHP il ve ilçe yönetimi, parti üyeleri ve Gencan Akın’ın ailesi katıldı. 

Edirne İl Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, törende yaptığı konuşmada Gencan Akın’a, başarılar diledi. Cellek, “Seçimlerimiz 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Seçim sürecince 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle seçim takvimimiz başlamış, seçim sürecindeki 3 aylık dönemde, seçmenlerin kayıtları, adayların başvuruları ve oy pusulalarının basım işlemleri Edirne İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu bünyesinde çalışmalarımız gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte seçmenin oyunu, özgür iradesiyle sandığa yansıtması konusunda her türlü tedbir alınmıştır. Seçmenin özgür iradesi sonrasında, bizlerin de özverili olarak çalışmalarımız sonrasında Edirne merkez ilçesinde gerçekleştirilen seçimler sonrası en çok oyu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’ı tebrik ederim. 5 yıllık görev sürecince başarısını belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşünüyorum. Kendisine başarılı bir çalışma süreci diliyorum” dedi.

‘YOLUMUZ DAHA YENİ BAŞLADI’

Cellek’in konuşmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, mazbatasını Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Muhammed Korkmaz’dan aldı. Mazbatasını almasının ardından konuşan Gencan Akın, “Halkımızın özgür iradesi sandığa yansımış ve ben bugün Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak huzurlarınızda bulunuyorum. Burada huzurlarınızda belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimizle birlikteyiz. Öncelikle bütün seçim süresince ilçe seçim kurulu başkanıma, müdürlere ve tüm çalışan personele, özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Kadını yücelten, kadına değer veren, bizlere seçme ve seçilme hakkını veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar yolundaydık, bundan sonra da atamızın o ilke ve devrimlerinden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok onurlu ve gururluyum. Ayrıca bu tören 15 yıldır görev yaptığım adliyede gerçekleşiyor. Bugüne kadar verdiğimiz hak ve hukuk mücadelesinde, bundan sonra Edirne’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum. Nefes almadık tabiri caizse, hep mücadele ettik. Bugün de bu haklı mücadelemizin zaferle sonuçlanmasına hep birlikte kutluyoruz. O yüzden çok mutluyum. Yolumuz daha yeni başladı. Bundan sonra nasıl ki bugüne kadar sahadayken, adaylaşırken çalışırken hiç yorulmadık, bundan sonra da Edirne için çalışırken asla yorulmayacağız. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, yolumuz açık” diye konuştu.

CHP’YE ZİYARET

Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, CHP il ve merkez ilçe başkanlıklarını da ziyaret etti. Gencan Akın partililere seslendiği kısa konuşmasında, “Aday adaylığımı açıkladığım gün bana cesaretle bakanlar bugün yine cesaretle bakıyorlar. Bu yolda cesaretle yürüdüğünüz için size minnettarım. Bu hepimiz için büyük bir başarı. Çünkü hepimiz bu mücadelenin içindeydik. Yorulmadan, bıkmadan yolumuzda inançla yürüdük. Ve bugün bu haklı zafer hepimizin zaferidir. Teşekkür ederim varolun. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Edirne için yorulmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolu yine birlikte yürüyeceğiz. Çok çalışacağız. Edirne ile birlikte çok büyük ve güzel işler yapacağız dedi

BELEDİYE’DE BEYAZ GÜVERCİNLE KARŞILANDI

Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Gencan Akın daha sonra Edirne Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen devir-teslim törenine katıldı. Gencan Akın’ı burada belediye çalışanları karşıladı. Başkanlık binasına girişte beyaz güvercin bırakan Akın’ı kapıda selefi Recep Gürkan karşıladı.

GÖREVİ GÜRKAN’DAN TESLİM ALDI

Belediye Başkanlığı makamında konuşan Recep Gürkan, Gencan Akın’ın kentin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihinde yerini aldığını söyledi. Gürkan, “Büyük önder Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkını vermesinden sonra ilk 18 kadın milletvekilinden birisi de Edirne milletvekiliydi, Doktor Fatma Şakir Memik. O bu anlamda tarihe geçmişti. Şimdi sevgili Filiz başkan da Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak bu tarihte yerini alıyor. Sevgili başkanımla geçtiğimiz dönem mecliste görev yaptık. Bereketli bir meclisti, bir milletvekili ve bir belediye başkanı çıkardı. Güzel şeyler yaptık, bu 10 yılda Edirne’ye hizmet ettik. İnanıyorum ki, bizden sonra aldığı bayrağı Filiz başkanımız daha da ileriye taşıyacak, daha da gönderde kalmasını sağlayacak ve Edirne’ye unutulmaz hizmetler bırakacaktır” ifadelerini kullandı.

‘BAYRAMDA İYİ DİNLENİN’

Gürkan, konuşmasının ardından halefi Gencan Akın’a Edirne Belediye Başkanlığı’nın mührünü teslim etti. Gencan Akın, Gürkan’ı belediye kapısına kadar geçirirken, belediye çalışanlarına da teşekkür etti. Gencan Akın burada belediye çalışanlarına, “Bayramda çok iyi dinlenin, çünkü sonrasında işimiz çok” diyerek gülümsetti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ