DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

273 okunma

Muhtarların ‘mazbata’ heyecanı

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçimi kazanan; merkezde 28 mahalleden 27'si ile merkeze bağlı 37 köy muhtarı Edirne Adliyesi'nde mazbatalarını alarak göreve başladı… Kentte bu yıl ilk kez 28 mahalleden 7'sini kazanan kadın muhtarlar da törenle mazbatalarını alırken, birlikte fotoğraf verip kadının gücünü bir kez daha gösterdi…

ABONE OL
7 Nisan 2024 15:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde seçimi kazanan; Edirne merkezde 28 mahalleden 27’si ile merkeze bağlı 37 köy muhtarı Edirne Adliyesi’nde mazbatalarını alarak göreve başladı.
Edirne Adliyesi’nde Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına göre Edirne Merkez ilçe ve köylerinde seçilen muhtar adayları mazbatalarını aldı. Edirne merkezde seçimlerin gerçekleştirileceği Umurbey Mahallesi dışında 27 muhtar ile merkeze bağlı 37 köyün muhtarının katıldığı törende, yakınları da onları yalnız bırakmadı. Edirne merkez ve köylerde seçilen muhtarların isimleri şöyle oluştu:


EDİRNE MERKEZ KÖYLERİ MUHTARLARI
Edirne’nin Merkez’e bağlı köylerde fazla oy farkla kazanan ve mazbatalarını alan muhtarlar şu şekilde:
Yolüstü Köyü’nde Ahmet Bolu, Üyüklütatar Köyü’nde Tezcan Girgin, Yenikadın Köyü’nde İsmail Durak, Sazlıdere Köyü’nde Erdoğan Durak, Suakacağı Köyü’nde İsmail Karaman, Tayakadın Köyü’nde Fikri Turan, Uzgaç Köyü’nde Çetin Usta, Uzgaç Köyü’nde Çetin Usta, Küçükdöllük Köyü’nde Bekir Taşkın, Korucu Köyü’nde Seyfi Uz, Kemal Köyü’nde İzzet Kuzucu, Kayapa Köyü’nde Mehmet Yaman, Karayusuf Köyü’nde Ferruh Yeşil, Karakasım Köyü’nde Mehmet Topu, Karabulut Köyü’nde Bahadır Karanfil, İskender Köyü’nde Selçuk Meriç, Doyran Köyü’nde Tevabil Çevik, Hacıumur Köyü’nde Seçkin Bektaş, Hasanağa Köyü’nde Mehmet Üstün, Hatip Köyü’nde Fatih Kıyıga, Hıdırağa Köyü’nde Seçkin Sutcan, Menekşesofular Köyü’nde Recai Özdemir, Muratçalı Köyü’nde Abdi Zamacı, Musabeyli Köyü’nde İsmail Aksakal, Orhaniye Köyü’nde Metin Oskar, Sarayakpınar Köyü’nde Şafak Gündoğdu, Büyükismailçe Köyü’nde Mustafa Tarlacı, Büyükdöllük Köyü’nde Ahmet Kezer, Budakdoğanca Köyü’nde İsmail Orkun Vatan, Bosnaköy’de Recai Kararmışbuga, Avarız Köyü’nde Ender Sar, Eskikadın Köyü’nde Şefket Akkurt, Elçili Köyü’nde Vural Kandemir, Ekmekçi Köyü’nde Erhan Tarun, Ahi Köyü’nde Aygün Çanta, Değirmenyeni Köyü’nde Salim Gençalp, Demirhanlı Köyü’nde Ahmet Tuna.


EDİRNE MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI
Edirne’nin merkezinde olan ve bugün gerçekleşen törende mazbatalarını alan muhtarlar ise şu şekilde:
Koca Sinan Mahallesi Canan Koca Nuray, 100. Yıl Mahallesi Mehmet Karlatlı, Yancıkçı Şahin Mahallesi Nurtekin Aykut, Şükrüpaşa Mahallesi Esra Akgün Yılmaz, Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Rıza Ürütükçü, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Fuat Tabak Pehlivan, Yeniimaret Mahallesi Neslihan Dönmez Dürüktaş, Talatpaşa Mahallesi Hasan Kıyı, İstasyon Mahallesi Halit Paşa Yılmaz, Medrese Ali Bey Mahallesi Nesrin Günay, Kurtuluş Mahallesi Nurcan Uzel, Karaağaç Mahallesi Eniz Dirim, Fatih Mahallesi Bilal Ürer, Menzilahır Mahallesi Osman Kenan Armutkıran, Meydan Mahallesi Emin Özbostan, Nişancıpaşa Mahallesi İrfan Deniz, Sabuni Mahallesi Aykut Yaman, Sarıcapaşa Mahallesi Ercan Sert, 1. Murat Mahallesi İsmail Gül, Dilaverbey Mahallesi Necmettin Ersaçmış, Çavuşbey Mahallesi Serkan Kuş, Cumhuriyet Mahallesi Selma Oluçay, Mithat Paşa Mahallesi Turgut Sarıbaşak, Barutluk Mahallesi Zeki Yaşagör, Babademirtaş Mahallesi Çetin Yalınkılıç, Atatürk Mahallesi Gülden Akman Yılmaz, Abdurrahman Mahallesi Ersan Bubektaş.

MERKEZ’DE SEÇİLEN 7 KADIN MUHTAR DA MAZBATALARINI ALDI
Edirne’de geçtiğimiz dönem kent merkezinde sadece 1 olan kadın muhtar sayısı, bu seçimle 7’ye çıktı. 7 kadın muhtar da törende mazbatalarını aldı. Mahalleleri ve ailelerini gururlandıran kadın muhtarlar, tören sonunda birlikte poz vererek, kadının gücünü gösterdi.
‘ÇOK HEYECANLI VE GURURLUYUM’
Tören sonrası konuşan Kocasinan Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı seçilen Canan Koca Nuray, seçim sürecince bütün seçmenlere ulaşmaya çalıştığını söyledi. Nuray; “Koca Sinan Mahallesinin ilk kadın muhtarı olduğum için çok heyecanlı ve çok gururluyum. Özveriyle çalıştım ve elimden geldiğince bütün seçmenlerime ulaşmaya çalıştım. Bundan sonra da inşallah layığıyla görevimi yerine getireceğim” dedi.
YENİİMARET’İN İLK KADIN MUHTARI
Yeniimaret Mahallesi’nde seçimi kazanan Neslihan Dönmez Dürüktaş da, “Yeniimaret Mahallesi’nin bir kadın olarak muhtarı olduğum için çok mutluyum ve çok gururluyum. Bundan 94 yıl önce atamızın kadınlara vermiş olduğu Yerel Yönetimde seçme ve seçilme hakkı için minnettarım. Mahalle halkıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
11 ADAY ARASINDAN SEÇİLDİ
Kurtuluş Mahallesi’nde toplam 11 aday içerisinden başarıyı elde eden Nurcan Uzel de; “Mahallemde toplamda 11 aday olmasına rağmen tek başımıza hepsini sollayarak galibiyet elde ettik. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ederim. Diğer adaylardan ziyade bizi destekleyen Kurtuluş Mahallesi halkına teşekkür ederim. Mazbatamızı aldık. Yerimize geçerek en yakın zamanda hizmetler vermeye başlayacağız” şeklinde konuştu.
ÜLKESİNİ TEMSİL ETTİ, ARTIK MAHALLESİNİ TEMSİL EDECEK
Edirne’nin en büyük mahallesi Şükrüpaşa Mahallesi’nin muhtarı seçilen eski milli atlet ve antrenör Esra Akgün Yılmaz ise, “Edirne’nin en büyük mahallesi olan Şükrüpaşa Mahallesi’nin muhtarı olarak gururunu yaşıyorum. Seçme ve seçilme hakkının özgürce kullanılması ile Şükrüpaşa Mahallesi’nin ilk kadın muhtarıyım. Çok onurluyum. Ben yurt dışında yıllardır bayrağımı ve ülkemi temsil eden bir kadındım. Şimdi de mahallemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Birlikte çok güzel şeyler başaracağımızı düşünüyorum ve mahalleme çok güveniyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ