DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

172 okunma

Muhtarlar Derneği’nde yeni dönem!

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nce yapılan olağan genel kurulda, derneğin 14 yıldır başkanlığını yürüten İrfan Tasmalı, görevini 100'üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı'ya teslim etti… Genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde derneğin yeni başkanı olan Karlatlı, "Aktif bir muhtarlık yapmak istiyoruz. İl genel meclislerinde, belediye meclislerinde olmak istiyoruz. Edirne olarak federasyonda da bulunmak istiyoruz. Muhtarlığı en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi…

ABONE OL
17 Mayıs 2024 16:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nce yapılan olağan genel kurulda, derneğin 14 yıldır başkanlığını yürüten İrfan Tasmalı, görevini 100’üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı’ya teslim etti.


Edirne’de, 2021 yılında ismi değişen, 14 yıldır önceki dönem Şükrü Paşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı’nın başkanlığı’nı yürüttüğü Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nce olağan genel kurul gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Genel kurulda, derneğin mevcut başkanı İrfan Tasmalı, yeni dönem için aday olmadı. Tasmalı’nın yerine, genel kurulda tek listeyle seçime giren 100’üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı, derneğin yeni başkanı seçildi.


‘SİZLERE GÜVENİYORUM’
Genel kurulun açılışında konuşan derneğin emektar başkanı Tasmalı, yeni seçilen muhtarların, Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı Filiz Gencan Akın’la, uyum içerisinde çalışacağına inandığını kaydetti. Tasmalı, “Siz muhtarlar olarak, belediye başkanlarımıza, valilerimize ve kurum müdürlerimize hep yardımcı olacaksınız. Edirne merkezde mahallelerde sorunlarımızın yüzde 95’ini belediye çözüyor, köylerde valilik çözüyor, ilçelerde kaymakamlık çözüyor, iyi geçinmemiz lazım. Bu konularda sizlere güveniyorum, başarılı olacağınıza da inanıyorum” dedi.


‘SİYASET BİTTİ, GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ’
Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, muhtarların vatandaşlara en yakın yöneticiler olduğunu belirterek, “Ne kadar iletişimde olursak, ne kadar işbirliğinde olursak şehrimize, sadece merkezimiz için değil, köylerimiz için iyi hizmet etmek için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Ben bunun farkındayım ve dolayısıyla bundan sonraki süreçte sizlerle her zaman iletişim kanallarımız açık olacak. Seçim bittikten sonra siyaset bizler için bitti. Şimdi gün; birlik ve beraberlik günü. Buna çok ihtiyacımız var çünkü asgari müşterekte anlaştığımız, birleştiğimiz yer hizmet etmek, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunabilmek. Bu süreçten en önemli paydaşım, en önemli yol arkadaşım sizlersiniz. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Hepinize eşit mesafede ve hepinizle işbirliği yapmaya açık olduğumun buradan sözünü veriyorum. Geçtiğimiz dönem bazı zorluklar yaşandı. Kimi zaman hizmet üretilemeyen zamanlar oldu. Ama inanıyorum ki bu dönem biz imkansızlıklardan yeni imkanlar çıkaracağız. Asla pes etmeyeceğiz, yorulmayacağız, mücadele edeceğiz” diye konuştu.


‘DAHA AKTİF MUHTARLIK YAPMAK İSTİYORUZ’
Derneğin yeni dönem için başkanlığına aday olan 100’üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı da, “Öncelikle derneği bu yerlere getiren abilerimize, muhtarlarımıza çok teşekkür ederiz. İrfan Tasmalı başkanımız sağ olsun çok güzel işler yaptı. Biz de bu dernekte aldığımız bayrağı çok daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde mahalle ayrımı yapmadan, merkez – köy ayrımı yapmadan, dernekleri tek çatı altında toplayıp muhtarlık ailesini biraz daha yukarı çekmek istiyoruz, aktif bir muhtarlık yapmak istiyoruz. İl genel meclislerinde, belediye meclislerinde olmak istiyoruz. Edirne olarak federasyonda da bulunmak istiyoruz. Muhtarlığı en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunarak ibra edildiği genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Seçimlere tek listeyle giren 100’üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı, işaret yoluyla gerçekleştirilen oylamada, oy birliğiyle derneğin yeni başkanı seçildi.

Karlatlı’nın yönetim kurulu listesi şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu:
Mehmet Karlatlı, Nesin Günay, Necmettin Ersaçmış, Saim Kulaklı, Tevabil Çelik, Sabri Bircan, Aytaç Bulut, Mehmet Üstün, Reşit Özcan, Ersan Bubektaş
Denetim Kurulu:
Emin Özbostan, Seyit Devecioğlu, Şani Geleç
Federasyon Üst Kurul Delegeleri:
Zeki Yaşagör, İrfan Deniz, İzzet Kuzucu, Turan Akgül, Mehmet Karlatlı, Selçuk Ceylan, Nesrin Günay, Saim Kulaklı, Sabri Bircan Çetin Usta, Selma Er Oluçay, Emin Ercan, Mehmet Üstün, Metin Oskar, Ferruh Yeşil, Osman Kenan Armutkıran, Galip Aydın, Ersan Bubektaş, Nurtekin Aykut, Kemal Çakman

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ