DOLAR 32,2946 0.11%
EURO 34,7170 0%
ALTIN 2.399,57-0,02
BIST 10.328,27-0,08%
BITCOIN 2008609-2,44%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

211 okunma

Müftügil’den ‘Gastronomi Mutfağı’ söyleşisi

Haliç Üniversitesi Gastronomi bölümü danışma kurulu üyesi Prof.Dr. Nezih Müftügil, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nca hayata geçirilen gastronomi mutfağı projesi kapsamında 'Sürdürülebilirlik, Gıdanın ve Gastronominin Geleceği' konulu söyleşi gerçekleştirdi…

ABONE OL
22 Şubat 2024 17:48
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Haliç Üniversitesi Gastronomi bölümü danışma kurulu üyesi Prof.Dr. Nezih Müftügil, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nca hayata geçirilen gastronomi mutfağı projesi kapsamında ‘Sürdürülebilirlik, Gıdanın ve Gastronominin Geleceği’ konulu söyleşi gerçekleştirdi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta’ projesi hayata geçirildi. İşsiz kadın ve gençlerin hedef kitlesine alan projede mesleki eğitim kursları Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki proje kapsamına hazırlanan Gastro Akademi Eğitim Mutfağı’nda geçtiğimiz günlerde başladı.


Projede eğitim gören kursiyerler dün Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümü Danışmanı Prof. Dr. Nezih Müftügil ile “Sürdürülebilirlik, Gıdanın ve Gastronominin Geleceği” konulu söyleşi, gerçekleştirdi. Prof. Dr. Müftügil söyleşide, gıdaya ulaşımda sürdürülebilirliğin önemini hatırlatırken bu konuda alınabilecek önlemlere dikkat çekti. Özellikle işin üretme kısmında yer alan kursiyerlerin gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakma sorumluluğunu vurgulayan Müftügil, hayata geçirilen proje ile bilinçli ve yeni dünya düzenindeki gıda vizyonuna hakim olarak eğitimi tamamlayacak olan kursiyerlere başarılar diledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ