DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

203 okunma

Motokros pisti toz!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, onlarca para harcanmasının ardından sadece 1 organizasyona ev sahipliği yapan ve kaderine terk edilen Musabeyli Köyü'ndeki Motor Sporları Merkezi'ndeki yatırımların heba olduğunu belirtirken, film platosuna dönüştürülmesi için ilk somut adım atıldı…

ABONE OL
1 Şubat 2024 18:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Valiliği ile Türkiye Mo-tosiklet Federasyonu işbirliğiyle, merkeze bağlı Musabeyli Kö-yü’nde temeli 2021 yılında atılan ve sadece 1 organizasyona ev sahipliği yaparak kaderine terk edilen Motor Sporları Merkezi’nin film platosuna dönüştürülmesi için ilk somut adım atıldı.
Edirne Valiliği ve Türkiye Mo-tosiklet Federasyonu işbirliğiyle merkeze bağlı Musabeyli köyünde temeli 2021 yılının başlarında atılan, Motor Sporları Merkezi bugüne kadar sadece 1 organizas-yona ev sahipliği yaptı. Yapımına onlarca para harcanan merkez atıl durumda dururken, söz konusu alanla ilgili yeni bir projenin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Parkurun bulunduğu alanın film platosuna dönüştürülmesi için Edirne Valiliği İl Genel Meclisi’ne talep dilekçesi gönderdi. İl Genel Meclisi’nde oluşturulacak komisyonda görüşülecek konu önümüzdeki günlerde meclisin onayına sunulacak.


‘YATIRIMLAR HEBA OLDU’
Konuyla ilgili mecliste konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, alanda hayata geçirilen ilk proje olan Motor Sporları Merkezi için yapılan yatırımların heba olduğunu söyledi. Geçmiş, “Bildiğiniz üzere dönemin valisi Musabeyli Korusu olarak bilinen yeri Milli Emlak’tan Özel İdare’ye tahsisini almıştı. Burada Avrupa ve Balkanlar’ın en büyük motokros pisti yapılacak diye çalışmalar yapıldı. Orada motokrosu yapabilecek alan haline getirdik hatta bir etkinliği düzenledik fakat yoğun sis ve hava şartlarından dolayı erteledik. Tam o çalışmayı hayata geçireceğiz derken dönemin valisinin tayini çıktı ve yeni gelen valiye nasip oldu. Bir yarışma oldu ama fiyaskoydu. Halkın ilgisi pek yoktu. Yaptığımız işlerin ilin tanıtımına hiçbir katkısı olmadı. Sonra orası kendi haline terk edildi. Oraya yaptığımız yatırımlar heba oldu. Bir çok hırsızlık olayları oldu, yaptığımız yatırımdaki parçalardan çalınanlar oldu” dedi.
‘FİLM PLATOSU OLARAK KİRAYA VERİLECEK’
Edirne Valisi Yunus Sezer’in girişimleriyle alanın film platosu olarak kiralanmaya karar verildiğini belirten Geçmiş, “Sayın Yunus Sezer, bizzat kendi ilgisiyle, kendi yeteneklerini de ortaya koyarak, bireysel ilişkilerini de geliştirerek burasını film platosu kurulmak üzere kiralama yoluna gitmeye karar verdi. Bu konuda önemli geri dönüşler alınmış. Bu şekilde hem Edirne’de çekilecek filmlere kiraya veririz, hem de atıl vaziyette bir yer için de Özel İdare’ye gelir sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ