DOLAR 32,2577 -0.03%
EURO 34,7361 -0.06%
ALTIN 2.392,93-0,30
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986929-2,24%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

162 okunma

Miraç Kandili bu akşam

İslam alemi Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'ni akşam dualar ve ibadetlerle kutlayacak…

ABONE OL
5 Şubat 2024 17:41
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İslam alemi Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’ni akşam dualar ve ibadetlerle kutlayacak.
Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili ile 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi gerçekleşti. Miraç Kandili bu akşam, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü idrak edilecek.
İBA’DAN KUTLAMA
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. İba, mesajında mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu.
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Miraç Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, manevi gecelerin, insanlar arasındaki dostluk, barış ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu ifade etti.
Miraç gibi kutsal gün ve gecelerin, dua etme, ibadete yönelme, manevi temizlenme bakımından bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten İba, “Kandiller büyüklerimizi aramak, seslerini duymak, hal hatır sormak, kendimizi sorgulamak, iç huzurunu bulmak için vesiledir.” dedi
Miraç gecesini anlamlı ve çok iyi değerlendirmek gerektiğini aktaran İba, bu gece semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine ve bu önemli gecede manevi ve kültürel değerlerin bir kere daha hatırlanacağına gönülden inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.
Edirne halkının ve tüm İslam âleminin Miraç kandilini kutlayan İba, kandilin insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diledi.
SAADET PARTİSİ’NDEN KUTLAMA
Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük,“Miraç Kandili” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Karakütük mesajında; “Miraç, Receb ayının 27. Gecesi âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur. Miraç, bir arınma ve Allah’a yükseliştir. Böyle bir Peygambere ümmet olmak bizler için şereflerin en yücesidir. Ama aynı zamanda sorumlulukların da en büyüğüdür. Çünkü bizler bütün insanlığın saadetini amaç edinmiş bir inancın mensuplarıyız. Yanlışın yerine doğruyu, zararlının yerine faydalıyı, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti hâkim kılana kadar çalışmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin ve İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, bu mübarek günün İslam âleminin yükselişine, bütün insanlığın huzur, barış ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.
AKINCI’DAN KUTLAMA
AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Üç ayların başlangıcında idrak edilen Regaip Kandilinin ardından feyz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, “Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ