DOLAR 32,2614 0%
EURO 34,7104 -0.03%
ALTIN 2.399,12-0,04
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1997425-2,90%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

269 okunma

Merdivenler şelale caddeler dere oldu

Meteoroloji'nin Trakya için yağış uyarısının ardından dün sabah saatlerinden itibaren Edirne'de sağanak etkili oldu. Öğle saatlerinde hızlanan yağış, 10-15 dakika içinde caddelerden ve eski Devlet Hastanesi merdivenlerinden adeta şelale gibi aktı. Bulgaristan'da da etkili olan yağış Kırcaali'nin Kirkovo (Kızılağaç) ve Krumovgrad (Koşukavak) belediyelerini sular altında bıraktı. Yağmura, dolu ve kuvvetli rüzgar da eşlik etti, Kirkovo Deresi taştı…

ABONE OL
12 Mart 2024 16:50
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Meteoroloji’nin (MGM), Trakya için yağış uyarısının ardından dün sabah saatlerinden itibaren Edirne’de sağanak etkili oldu. Öğle saatlerinde hızlanan yağış, 10-15 dakika içinde caddelerden ve eski Devlet Hastanesi merdivenlerinden adeta şelale gibi aktı.


MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin, önceki gün Marmara Bölgesi’nin batısında sağanak ve gök gürültülü yağışın etkili olacağı uyarısının ardından Edirne dün sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Aralıklarla şiddetlenen sağanak yağışla birlikte Edirne’de bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Eski Devlet Hastanesi merdivenlerinden şelale gibi akan yağmur suları alçak kodda bulunan bazı evlerin de sular altında kalmasına neden oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığınarak korunmaya çalıştı.


Hava sıcaklığının 15 derece olduğu Edirne’de yağışın bugün de yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.


BULGARİSTAN’DA TAŞKIN
Sağanak yağmur Bulgaristan’da da etkili oldu ve Kırcaali’nin Kirkovo (Kızılağaç) ve Krumovgrad (Koşukavak) belediyelerini sular altında bıraktı.
Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, sağanak yağmurun ev ve bahçeleri sular altında bıraktığını, yolların geçici olarak kapanmasına neden olduğunu söyledi. BNR sağanak yağışla ilgili; “Bu sabah erken saatlerde başlayan yağmura, dolu ve kuvvetli rüzgar da eşlik etti. Kirkovska Nehri yatağından taştı” haberini paylaştı.
Başkan Sinasi Süleyman, ‘Sabah saat 7’de gösterge 75 litreydi ve hala yağmur yağıyordu. Bu da son yağışın çok kısa sürede metrekare başına 100 litreye ulaşmış olabileceği anlamına geliyor. Çorbaciysko – Penkovtsi yolu geçici olarak kapatıldı, ancak biz zamanında ekipmanla müdahale ettik. Bir kez daha Kirkovo’daki otobüs terminalinin tamamı sular altında kaldı’ dedi. Belediye Başkanı, sağanak yağışla ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını, şiddetli yağışın Rodoplar’ın Yunanistan kesiminde de evlerin sular altında kalmasına ve toprak kaymalarına neden olduğunu belirtti.
Facebook üzerinden paylaşıldığı üzere, gök gürültülü sağanak yağışı sabah saatlerinde Krumovgrad’dan da geçti ve şehrin bazı kısımlarında yerel su baskınlarına neden oldu. Geniş alanlar, tarlalar, sokaklar sular altında kaldı. Birkaç saat içinde metrekareye 60 litre düştü. Yerel halk Krumovitsa Nehri’nin taşmasından korkuyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ