DOLAR 32,2629 0%
EURO 34,6766 -0.12%
ALTIN 2.403,830,16
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2021422-1,43%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

919 okunma

Meclis’te ‘su’ gerginliği!

Edirne Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında da gündeme gelen kentteki su sıkıntısı, gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu… AK Parti'li üyelerin 'sabotaj' iddialarına yönelik sorular yönelttiği, ses tonlarının yükseldiği mecliste konu dönüp dolaşıp yerel seçimlere geldi… Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi Engin Makak'a yönelik; "Bugünkü tarihi hatırla 31 Mart akşamı görüşeceğiz. Edirne'de gene CHP'nin bayrağı dalgalanacak. Sizin ampulünüz yanmayacak Edirne'de" dedi…

ABONE OL
5 Aralık 2023 17:33
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında da gündeme gelen kentteki su sıkıntısı, gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Edirne Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplam 16 gündem maddesinin görüşüldüğü yılın son meclisinde günün konusunu, kentte 1 haftadan bu yana yaşanan su sıkıntısı oluşturdu. Ses tonlarının yükseldiği mecliste, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile AK Parti’li üyeler arasında gergin dakikalar yaşandı. Mecliste ayrıca, yerel seçimlerde aday adaylığı için istifa eden CHP’li Serkan Liznak, Ayhan Murat Dursunoğlu ve Filiz Gencan Akın’ın yerine Feridun Tunca, Fevzi Demir ve Nedim Mercan göreve başladı.


‘EN GEÇ YARINA KADAR BİTECEK’
Meclisin gündemini oluşturan, su sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, sabote edildiğini iddia ettiği, barajın dibine gömülen borulardan ikincisinin de kurtarıldığını söyledi. Gürkan, “İkinci boru bu sabah tespit edildi, şu anda balonla yukarıya çekiliyor. Su sıkıntısını neden yaşıyoruz? Dalgıçlar daldığı zaman suyu kesiyor, daha fazla kazaya sebebiyet vermemek için. Bugün bir boru kesinlikle bitti, diğerinin de en geç yarına kadar bitirileceği belirtildi. Bu tesisi yapan firmanın şantiye mühendisiyle konuşma var videomda. Bu kancanın tamamen yok olması mümkün değil dedi. Adli makamlar inceliyorlar” dedi.


‘ZİNCİRLER KOROZYONA UĞRAMIŞ OLABİLİR’
Konu hakkında söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çapoğlu, su borularının bağlı olduğu zincirlerin korozyona uğramasıyla alakalı olarak boruların kendiliğinden kopmuş olabileceğini ifade etti. Çapoğlu, “Korozyona uğrama ihtimali oldukça yüksek. Tamamen suyun altında duran bir çelik. Firmanın yetkilisi de size aynı cümleleri söylüyor. Burada merak ettiğimiz bazı şeyler var. Bu garantisi bitmiş sanıyorum o su alma yapısının. Şirket yetkilisi bittiğini söyledi. 15 yıl boyunca oradaki garanti DSİ olmuş oluyor söylediğinize göre. Siz gittiğinizde o yapıyı öyle gördüğünde hiç dokunmadan güvenlik görevlilerine haber verselerdi. Bunları incelettirip raporlar tutulsaydı daha doğru olmaz mıydı? Savcılığa suç duyurusunda ne dediniz? Gelip inceledi mi savcılar, bilirkişiler geldi mi? Bunları merak ediyoruz” diye konuştu.


‘KOROZYON OLABİLİR AMA ZİNCİRDE DEFORMASYON YOK’
Çapoğlu’nun ‘korozyon’ iddiasına cevap veren Gürkan, “Teknik insanlar korozyon ihtimalini değerlendirecektir. Orada iki tane boruyu tutan çelik halat ve zincir var. Çelik halatların ikisinin de ortadan kopmuş olduğunu söyledim. Korozyondan olabilir ama zincirde hiçbir deformasyon yok. Kancaları olduğu gibi sağlam. Platformu yapan mühendisin ifadesiyle; ‘mapa ve kancanın etrafını kalın şekilde bağladım, bunların hiçbirisi yok ortada’ diyor. Kaybolması mümkün değil diyor. Ben burada iddialıyım. Oldu ya öyle bir çalkalanma oldu, her iki boruda o kadar güçlü bir ağırlık oldu ya kancalardan koptu. O kancalar kurtulduysa nasıl oldu da bu kadar ağır kanca su yüzeyine 50 santim yukarıya kendiliğinden çıktı?” ifadelerini kullandı.
SES TONLARI YÜKSELDİ
Ses tonlarının yükseldiği mecliste, AK Parti Merkez ilçe başkanı ve meclis üyesi Engin Makak ile Belediye Başkanı Recep Gürkan arasında ‘sabotaj’ iddiası üzerinden tartışma yaşandı. Makak, Gürkan’a tesisin bakımının yapılıp yapılmadığı yönünde soru sorarken, daha sonra konuyu Gürkan’ın videodaki sert söylemlerine getirdi. Gürkan, ‘üzerinize neden alındınız’ dediği Engin Makak’a yönelik yerel seçimleri işaret edip, “Bugünkü tarihi hatırla 31 Mart akşamı görüşeceğiz. Edirne’de gene CHP’nin bayrağı dalgalanacak. Sizin ampulünüz yanmayacak Edirne’de” şeklinde konuştu.
‘SAYIŞTAY RAPORUNDA PARAYLA İLGİLİ TEK BİR SORGUMUZ YOK’
Belediye meclisinde ayrıca, Sayıştay’ın 2022 yılına ait Edirne Belediyesi Denetleme Raporu da gündeme geldi. Gürkan raporla ilgili, “23 tane denetim geçirmiş birisi olarak söylüyorum, Sayıştay raporlarında en önemli husus bulgulardan ziyade sorgu olup olmamasıdır. Sorgu mali konuları kapsar. Mesela bir konuda Sayıştay bir ihalede usulsüzlük buldu, bununla ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunur. Çok şükür belediyede böyle bir bulgu olmadı. Bizde 10 yıldır parasal konularla ilgili sorgu düzenlenmedi. Herkes eleştirebilir ama çok şükür parayla ilgili tek kuruş sorgumuz yok” dedi.
ENCÜMEN VE ULAŞIM KOMİSYONU’NA YENİ ÜYELER SEÇİLDİ
Mecliste ayrıca, CHP’li üye Ayhan Murat Dursunoğlu’nun aday adaylığı için istifa etmesi üzerine üyeliğinin bulunduğu Belediye Encümeni’ne yeni üye seçimi yapıldı. Dursunoğlu’nun yerine encümene CHP’li Cenk Benakman seçildi. Ulaşım Komisyonu üyeliğine de aday adaylığı için istifa eden Filiz Gencan Akın’ın yerine CHP’li Fevzi Demir getirildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ