DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 2122829-0,33%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

327 okunma

MEB’te mülakat bilmecesi!

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 1 Temmuz itibariyle başlayan mülakatların 10 Ağustos'ta sona erdiğine dikkat çekerek, "20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?” diye sordu…

ABONE OL
21 Ağustos 2024 17:18
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 1 Temmuz itibariyle başlayan mülakatların 10 Ağustos’ta sona erdiğine dikkat çekerek, “20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?” diye sordu.
Eğitim İş Şube Başkanı Zobar, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sürecinin devam ettiğini, 1 Temmuz itibariyle başlayan mülakatların 10 Ağustos’ta sona erdiğini anımsatarak, “10 Ağustos’un üzerinden günler geçmesine rağmen ne mülakat sonuçları ilan edildi ne de atama takvimi yayınlandı” dedi.
Mülakat sonuçlarının açıklanmaması atama bekleyen öğretmenlerde tedirginliğe ve güvensizliğe yol açtığını belirten Zobar, şunları söyledi:
“Mülakat sonuçları ne kadar geç açıklanırsa insanların aklındaki soru işaretlerinin sayısı da o kadar artacağı ve güvensizlik ortamı oluşacağı açıktır. Mülakat demek zaten adaletsizlik ve torpil demektir. Bir an evvel bu belirsizlik de adaletsizlik de son bulmalıdır.
1 Eylül’de okullar açılacağı düşünüldüğünde yeni ataması yapılacak öğretmenlerin göreve başlama, atandığı yerde kalacak yer bulma sorunlarıyla baş başa kalacağı da ortadadır. Ayrıca atama bekleyen öğretmenler, atama takvimine dair bilgilendirilmediği için yeni dönemde devlet kadrosuna giremedikleri takdirde özel sektörde de iş bulmakta zorlanacakları durumlar yaşayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu plansızlığı, atama bekleyen binlerce öğretmen adayını ve dolayısıyla aileleri olumsuz etkileyecektir
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmen atamalarında mülakat garabetini bir an önce bir kenara bırakarak sadece KPSS puanlarına göre atama yapmasının en doğru ve en adaletli yöntem olacağını belirtmek isteriz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ