DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2145030-0,41%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

275 okunma

Malatyalılar’a dernek çatısı

Edirne Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fatih Mahallesi'ndeki binanın açılışıyla faaliyetlerine başladı…

ABONE OL
28 Nisan 2024 17:40
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fatih Mahallesi’ndeki binanın açılışıyla faaliyetlerine başladı.
Edirne’de yaşayan Malatyalılar, Edirne Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği çatısında altında buluştu. Derneğin Fatih Mahallesi’ndeki binasının açılışıysa dün gerçekleştirildi. Açılışa önceki dönem Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.


Açılışta konuşan Dernek Başkanı Fevzi Erşahin, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Erşahin, “Derne-ğimizin açılışının nasibi bugüneymiş. Derneğimiz akşamları açık oluyor. Gündüz gelmek isteyenler bizlere haber verebilir. Derneğimizin amacı burada birliğimizi ve beraberliğimizi korumak. Özellikle diğer dernek illerimiz için kapımız her zaman açıktır. Onlar da bizim dernek kardeşimizdir” dedi.


Önceki dönem belediye başkanı Gürkan da, dayanışmanın artmasının önemli olduğunu belirtti. Gürkan, “Bunlar hepimizin zenginliği. Bu tür yerlerin, etkinliklerin, dayanışmaların sayısı arttıkça bu milletin birlik ve beraberliği de artar, gücü de artar, kudreti de artar. O yüzden 100 yıl önce nasıl bu ülkeyi hepimiz el ele vererek bağımsız ve özgür bir Cumhuriyet haline getirmişsek, bu Cumhuriyeti de Doğu’su, Batı’sı, Kuzey’i ve Güney’i ile muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız ve Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacak” diye konuştu.


ETSO Başkanı Sezai Irmak ise sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaptı. Irmak, “Sivil toplum örgütleri günümüzde son derece önemli. Bir dernek çatısı altında ilimizde herkes bir araya gelince sesimiz daha gür çıkar, dertlerimizi daha çabuk iletebiliriz. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize ne düşerse bütün Malatyalı hemşerilerimize kapımız sonuna kadar açık, her zaman da elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ