DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376732,32%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

646 okunma

Mahallelere ‘afet gönüllüleri’!

Marmara bölgesinde beklenen olası İstanbul depreminde önemli rol oynayacak Edirne'de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR) ve AFAD işbirliğiyle, mahallelerde afet gönüllüleri oluşturulmaya başlandı… Edirne'de 15 Ocak'ta başvuru süresi sona erecek gönüllülük programı kapsamında 36 saat temel, 220 saat ileri arama kurtarma eğitimi alacak vatandaşlar, 1 yıl sonunda profesyonel ekiplerle arama kurtarma çalışmalarına çıkmaya hazır hale gelecek…

ABONE OL
12 Ocak 2024 17:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Marmara bölgesinde beklenen olası İstanbul depreminde önemli rol oynayacak Edirne’de, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR) ve AFAD işbirliğiyle, mahallelerde afet gönüllüleri oluşturulmaya başlandı.


Edirne’de, olası deprem ve benzeri afetlerde arama – kurtarma çalışmalarının etkili şekilde sürdürülebilmesi amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR) ve AFAD işbirliğiyle mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruluyor. Gönüllülerin sivil savunmada çok büyük öneme sahip olduğunu anlatan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, afet gönüllüsü olmak için başvuruların 15 Ocak’ta sonlanacağını dile getirdi.
Vatandaşlardan taleplerin olduğunu söyleyen Aktaş, “İlk başta genel başvuru daha sonrasında ise mahalle özelinde devam edecek başvurular oluyor. Mahalleler 18 kişiye ulaştığı zaman kendi mahalle afet gönüllülerini oluşturmuş olacak. Mahallerinde bilinçlendirme çalışmalarını mahalle afet gönüllüleri üstlenerek faaliyetlere devam edecek. Vatandaşları çevremizde yaşanacak olan felaketlere karşı hazırlayacağız. Olası İstanbul depremine karşı etkilenecek ilçelerimiz arasında Enez ve Keşan var. Hem Enez ve Keşan için hem de diğer illerden buraya gelebilecek göç dalgası ya da oraya gidecek yardım faaliyetlerinde mahalle afet gönüllüleri aktif şekilde rol oynayacak” dedi.


Gönüllü olmak isteyenlerin sosyal medya üzerinden başvuruya ait internet adresine ulaşabileceğini ifade etti. Başvuruların 15 Ocak’ta kaydeden Aktaş, “Tanışma toplantısında ilk başta kurumumuzun tanıtımı projemizin amacı ve oryantasyon eğitimi olacak. Daha sonra bizimle devam etmek isteyen üye adaylarımız ilk başta 36 saat mahalle afet gönüllüsü temel ilk yardım eğitimi, temel afet bilinci, yangınlarla mücadele ve temel arama kurtarmadan başlayarak daha sonrasında 220 saat ileri arama kurtarma eğitimi alacak. Burada yüksekte çalışma, enkaz bilgileri, arama kurtarma çalışmaları yapılacak. Arazide ve suda arama kurtarma öğrenecek. İsterse branşlaşabilecek. 1 yıl içerisinde 220 saat ileri arama kurtarma eğitimini alarak bizlerle birlikte göreve çıkabilecek” diye konuştu.
Aktaş, 18-60 yaş arası olan herkes başvuruda bulunabileceğini vurguladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ