DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

188 okunma

Krallar gibi karşılandı!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde üst üste ikinci kez Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, memleketi Antalya’nın girişinde coşkuyla karşılandı, Atatürk Kültür Merkezi'nde ise resmi karşılama ve ödül töreni yapıldı… Yüzlerce araçtan oluşan konvoyla üstü açık bir otobüs ve otomobilde şehir turu atan Zeybek için “Antalya’mızın Altın Adamı, Tarihi Kırkpınar’ın Aslanı, demir bilekli, koca yürekli, koca Yusuf” diye anons yapılırken, konvoy boyunca Antalyalılar kendisine sevgi gösterilerinde bulundu…

ABONE OL
11 Temmuz 2024 14:26
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde üst üste ikinci kez Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, memleketi Antalya’nın girişinde coşkuyla karşılandı, Atatürk Kültür Merkezi’nde ise resmi karşılama ve ödül töreni yapıldı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoyla üstü açık bir otobüs ve otomobilde şehir turu atan Zeybek için “Antalya’mızın Altın Adamı, Tarihi Kırkpınar’ın Aslanı, demir bilekli, koca yürekli, koca Yusuf” diye anons yapılırken, konvoy boyunca Antalyalılar kendisine sevgi gösterilerinde bulundu.

Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek ve Kırkpınar ikincisi Mustafa Taş için Döşemealtı’nda karşılama töreni düzenlendi. Ailesi ve Antalyalı güreş severler tarafından karşılanan Zeybek, burada kendisini bekleyenleri selamlayarak vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Zeybek, Antalya BŞB tarafından canlı yayınlanan karşılama töreni sırasında önünde “Altın Kemeri 7. kez Antalya’nıza getirdik” yazılı üstü açık otobüste kendisine uzatılan mikrofonlara şunları söyledi:

‘ANTALYA’YA ALTIN KEMER BORCUMUZ VAR’

“Çok gurur ve mutluluk verici bir şey. Cumhuriyet’in 100 ve 101.  yılında kemeri almak bize nasip oldu. İnşallah Cumhuriyetimizin 102. yılında da bize nasip olur. Antalya’ya Altın Kemer borcumuz var. İnşallah bu borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sene için daha iyi çalışacağız. Takım arkadaşlarımız olsun, Başkanımız Muhittin Böcek olsun, sponsorumuz Veli Demir olsun, koordinatörümüz Hasan Aydın olsun, ustam Osman Aynur olsun, kardeşim gibi Mustafa Batu, Recep ustam, Serdar kardeşim, çıraklarım İbrahim, İsmail, Mehmet, bunların desteğiyle, bunların motivesiyle gittik biz Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne. Çok iyi bir takımdık. Çok iyi çalıştık. Sezonun başına çok iyi giremedik ama şimdi Edirne’ye tam motive ve adapte olarak gittik. Ben Edirne’ye gittiğimizde takıma siz rahat olun dedim. Ben burada kemeri alıp inşallah Antalya’ya en mutlu şekilde döneceğiz dedim. İnşallah bu gurur ve mutluluğu Antalya halkımıza da yaşatmışızdır. İnşallah seneye hedefimiz altın kemeri ebedi alıp Antalya’ya dönmek tabiki. Antalya halkı bunu hak ediyor. Çünkü çok emek veriyor güreşe. Sevgisiyle, vermiş olduğu emeklerle. Ağalarıyla, başkanlarıyla. İnşallah bizde bunun için elimizden geleni yapacağız.

‘İÇİME DOĞDU’

Takım arkadaşım Mustafa da çok iyi çalışıyor. Takım olarak son 3 senedir Kırkpınar Güreşleri’nde final yapıyoruz. Hepsi Antalya Büyükşehir Belediyesi takım arkadaşlarımız. Bu biraz da rekabet oluyor bizim kendi içimizde. Rekabet her zaman başarıyı getirir. Biz de kendi aramızda rekabet olduğu için her sene başarı getiriyoruz Antalya Büyükşehrimize. Tabi ki başkanımızın destekleriyle beraber. İçime doğdu kemeri almak. Gittiğimde de içime doğdu. Hatta sabah çırağım İsmail’e de dedim. Kıyafetlerimiz al, Kemeri alcaz, gelcez dedim. Üstümde stres yoktu, takım benden daha stresliydi. Onları sakinleştiriyordum. Stres yapmayın ben rahatım diye. İnşallah seneye de stres yapmadan. Üçüncü yılın bir ağırlığı olur ama bu ağırlık biraz daha motive eder beni daha iyi ateşler daha iyi konsantre olurum. İnşallah seneye de kemeri alıp ebedi sahibi olarak Antalya’ya geri döneceğiz.

GENÇLERE ÖNERİ

Spor her zaman gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Sadece güreş değil sporun her branşı uzak tutar.Buradan gençlerin hepsine sesleniyorum, spor yapın. İster güreş, ister futbol, ister taekwondo, ama sporsuz kalmayın. Hem ülkemizi çok iyi temsil ederiz. Spor şöyledir, ülkeler arası soğuk savaştır spor.”

AKM’DE RESMİ KARŞILAMA – ÖDÜL TÖRENİ

Atatürk Kültür Merkezi’nde ise resmi karşılama ve ödül töreni yapıldı. Ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek , Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Konyaaltı, Alanya, Elmalı, Döşemealtı, Finike, Korkuteli ve Burdur Dirmil Belediye Başkanları, Elmalı Güreş Ağası Hakan Çetin, Serik Güreş Ağası ve Yusuf Can Zeybek’in ağası Veli Demir, Büyükşehir  Belediye Spor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Kırkpınar’da başarı kazanan Antalya Büyükşehir Güreş Takımı pehlivanlarına protokol tarafından çiçekler ve çeşitli ödüller verildi.

BABA OCAĞINDA

 Resmi törenin ardından Kepez Duraliler Mahallesi’ne, Yusuf Can’ın baba ocağına geçildi. Burada dualar eşliğinde, kurbanlarla karşılanan T.C. Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, buralara gelmesinde ve başarılarında emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Yüce Yaradan’ın üst üste ikinci defa Kırkpınar’da zirveyi nasip ettiğini, daha azimli ve daha fazla çalışarak gelecek yıl da birinci olup, Antalya’ya altın kemeri ebedi olarak getirmek istediğini belirtti.

Katılanlara yemek ikramının yapıldığı baba ocağında, T.C. Başpehlivanı, fotoğraf çektirmek isteyen sevenlerini kırmadan uzun uzun fotoğraflar çektirdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ