DOLAR 32,2573 -0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.402,920,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2006268-2,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

212 okunma

Komşuyla yeni köprü

Trakya Üniversitesi ile Kırcaali Belediyesi ve Burgas "Prof. Dr. Asen Zlatarov" Üniversitesi arasında İşbirliği Anlaşmaları imzalanırken, Kırcaali'deki lise öğrencileri Trakya Üniversitesi'ni tanıma olanağı buldu…

ABONE OL
28 Mart 2024 17:46
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ile Kırcaali Belediyesi ve Burgas “Prof. Dr. Asen Zlatarov” Üniversitesi arasında İşbirliği Anlaşmaları imzalanırken, Kırcaali’deki lise öğrencileri Trakya Üniversitesi’ni tanıma olanağı buldu.
Kırcaali’deki işbirliği anlaşması Belediye Başkanı Erol Mümün ve Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Tabakoğlu tarafından imzalandı. Kırcaali Haber Gazetesi’ne göre, Belediye Başkanı Erol Mümün anlaşmanın imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bugün kardeş belediyemizle ve özellikle de Trakya Üniversitesi ile ilişkilerimiz açısından önemli bir gün. Bugün Trakya Üniversitesi ile Kırcaali Belediyesi arasında sağlık, eğitim ve teknoloji alanlarında yakın işbirliği için yeni bir başlangıç, uzun vadede sağlam bir temel atıyoruz. Bu işbirliğinin Kırcaali ve Edirne belediyelerinin vatandaşlarına fayda sağlayacağını umuyorum.”


Başkan Mümün, tıp alanındaki yakın işbirliğinin iki belediyenin vatandaşları için çok önemli olduğunu belirterek, “Birçok hemşerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nde sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Doktorlar ve hemşireler gibi nitelikli kişilerin deneyimlerini paylaşmak için çok daha sık ziyaretlerle birbirimizle ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Daha iyi bir sağlık sisteminin nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyor. Trakya Üniversitesi’ne başvurmak isteyen öğrencilerimizi eğitmek de bir başka işbirliği şeklidir. Eğitimlerini tamamladıktan sonra da mesleklerini icra etmek üzere ülkelerine dönebilirler” dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan Tabakoğlu sıcak karşılama ve anlaşmayı imzalamaya hazır oldukları için Belediye Başkanına teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Erkan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski ve prestijli üniversitelerinden biridir. Şu anda 42.000 öğrenci eğitim görmektedir. Bunların 5060’ı yurt dışındandır. Üniversite bünyesinde 14 fakülte, yüksek lisans programları için 10 fakülte var. Çok iyi bir eğitim sunuyoruz. Ayrıca Trakya Üniversitesi, 92 üniversitenin üye olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin temellerini atmıştır. Bulgaristan’dan 19 üniversite bu kuruluşa üyedir. Onlarla çok iyi ve yakın bir işbirliği içindeyiz. Çeşitli ortak projeler yürütüyoruz. Bulgaristan’dan gelecek öğrencileri Trakya Üniversitesi’nde öğrenci olmaya davet ediyoruz” dedi.


İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
Anlaşma, taraflar arasında eğitim, sağlık ve teknoloji alanlarında değişim ve işbirliğinin uygulanması; sosyal ve kamusal yaşamın çeşitli alanlarında yararlı deneyim, araştırma ve iyi uygulamaların paylaşımı için yoğun temaslar şeklinde taraflar arasında değişim ve işbirliğinin uygulanması; eğitim, öğretim, sağlık ve teknolojinin geliştirilmesinde bilgi, yönetimsel ve mesleki deneyim alışverişi; eğitim, sağlık ve teknoloji alanında bilgi, yönetimsel ve mesleki deneyim alışverişi konularında sonuç elde etmek için çabalarını birleştirerek, karşılıklı çıkarların rehberliğinde imzacı taraflar arasında işbirliğini amaçlamaktadır.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN TANITIMI
Kırcaali’deki lise öğrencileri de Trakya Üniversitesi’ni tanıma olanağı buldu. Kültür Evi Salonu’ndaki buluşmada Rektör Prof. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Hatipoğlu ve Yabancı Öğrenciler Bölümü Müdürü Rıfat Gürgendereli, kurumun hangi bölümleri sunduğunu ve öğrencilerin hangi koşullarda eğitim aldıklarını anlattı.
Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün buradaki konuşmasında, “Hayat yolculuğunda insan şüphesiz birçok önemli aşamadan geçer ve bunlardan ilki tam da yüksek öğrenim yoluna girdiğinde gerçekleşir. Bu nedenle, kendinizi gerçekleştirmenizi ve kariyer gelişiminizi sağlayacak doğru seçimi yapmak çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük üniversitelerinden birinin sunduğu fırsatlarla tanışmanın hepiniz için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Kırcaali Belediye Başkanı, Trakya Üniversitesi’nde özellikle tıp alanında birçok uzmanlık alanı bulunduğunu ve bu tür uzmanlara ne kadar ihtiyaç olduğunun bilindiğini söyledi.
Bölge Valisi Nikola Çanev de, “Komşuluk ve ortak yaşam bizim için son derece önemlidir. Kırcaali’de farklı etnik kökenlerden ve dinlerden insanların yaşadığını, yüzlerce yıldır birlikte yaşadığımızı biliyoruz. Edirne Trakya Üniversitesi’nin Kırcaali’ye farklı uzmanlık alanlarından daha da hazırlıklı öğrencilerin gelmesini sağlayabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Üniversitenin tanıtımına çok sayıda öğrenci, Kırcaali’deki okul müdürleri, Kırcaali Bölge Eğitim Müdürü Angelina Kostova, Çernooçene Belediye Başkanı Aycan Ahmed de katıldı.
BURGAS PROF. DR. ASEN ZLATAROV ÜNİVERSİTESİ
Burgas “Prof. Dr. Asen Zlatarov” Üniversitesi ile Edirne Trakya Üniversitesi arasında Edirne’de işbirliği anlaşması imzalandı.
BNR’nin haberine göre, mutabakatta ortak yayınların yapılması, personel değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma programlarının düzenlenmesi, sınır ötesi projelere katılım, konferans, seminer ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi öngörülüyor.
Burgas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo Bozov’ın başını çektiği heyetin resmi ziyareti Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun daveti üzerine gerçekleşti.
Prof. Dr. Hristo Bozov, “Birlikte, bilimsel araştırma üzerinde çalışma çabalarımızı koordine etmek ve doğa, teknik, sosyal, tıp bilimleri gibi zengin bir alanda uluslararası faaliyet geliştirmek için gereken koşullara sahibiz” dedi.
Ziyaret sırasında iki üniversite arasında Erasmus+ programı kapsamındaki sözleşme de yenilendi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ