DOLAR 32,2595 -0.02%
EURO 34,6862 -0.11%
ALTIN 2.398,28-0,08
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2020277-0,95%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

356 okunma

Komşuya ‘Edirne havası’

Edirne’den 3 farklı halk oyunu ekibi Bulgaristan’ın Svilengrad şehrine bağlı Sladun Köyü'nde gerçekleştirilen festivale katılıp hünerlerini sergilediler…

ABONE OL
21 Nisan 2024 17:04
8

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’den 3 farklı halk oyunu ekibi Bulgaristan’ın Svilengrad şehrine bağlı Sladun Köyü’nde gerçekleştirilen festivale katılıp hünerlerini sergilediler.


Svilengrad’a bağlı Sladun köyünde önceki gün “Kiçka Savova’nın Şarkısı ile” isimli festival düzenlendi. Festivale Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Mor İz Dans ve Ritm Grubu, Edirne Balkan Aktif Yaşam Spor Kulübü Balkan Halk Dansları Grubu ve Konsolusluk Halkoyunları ekibi katıldı. Festivalin açılışında Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Pektaş konuşma yaptı.


Dr. Tanrıkulu açılış konuşmasında sanatın toplumları birbirine yaklaştırdığını ve daha mutlu kıldığını söyledi. Tanrıkulu, “Bulgaristan’daki dostlarımızla aynı havaya ve aynı buluta bakıyoruz ve aynı Meriç’i seyrediyoruz. O yüzden dostlarımızla, komşularımızla çok iyi ilişkilerimiz var. Bu festival ile bu ilişkimizi daha yukarılara taşıyacak. Edirne Belediyesi olarak da yakın komşularımızla Svilengrad’la Haskova’yla, Yanbol’la ve Varna’yla çok güzel ilişkilerimiz var” dedi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pektaş ise daha önce bu festivale Maria Çıkrık’ın ekibi ile katıldığını belirterek, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın selamlarını getirdiğini söyledi.
Konuşmaların ardından festivale Edirne’den katılan dans ekipleri gösterilerini sergileyerek büyük alkış aldılar. Gösterilerinin ardından katılımcılara ödülleri takdim edildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ