DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

170 okunma

Komşu çiftçi ayakta!

Komşu ülke Bulgaristan'da protestoların üçüncü gününde çiftçiler önemli yolları kapatmaya devam ederken, yaklaşık 100 tahıl ve sera sebze üreticisi Pazarcik'e bağlı Saraya köyü bölgesinde 'Trakya' otoyoluna ulaşımı durdurdu… CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, hem ucuz buğday hem de AB ülkelerindeki üreticilere yapılan desteklemelerde kısıntıya gidilmesinin çiftçileri traktörleri ile birlikte sokağa döktüğünü belirterek, “AB ülkelerindeki traktör eylemleri boşuna değil” dedi…

ABONE OL
8 Şubat 2024 17:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Komşu ülke Bulgaristan’da protestoların üçüncü gününde çiftçiler önemli yolları kapatmaya devam etti.CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, hem ucuz buğday hem de AB ülkelerindeki üreticilere yapılan desteklemelerde kısıntıya gidilmesinin çiftçileri traktörleri ile birlikte sokağa döktüğünü belirterek, “AB ülkelerindeki traktör eylemleri boşuna değil” dedi.
Bulgaristan’da çiftçiler ülke genelinde önemli yolları traktörleri ile dün de kapatmaya devam etti.BNR konuya ilişkin haberinde şunlara yer verdi:
“Sektör, sözde “Yeşil Anlaşma” koşullarına, tarım ürünlerinin Ukrayna’dan ve üçüncü ülkelerden düzensiz ithalatına ve tarıma devlet desteğinin olmamasına karşı çıktı. Protestocular mali taleplerle ilgili daha fazla netlik ve garanti bekliyor.
Yaklaşık 100 tahıl ve sera sebze üreticisi Pazarcik’e bağlı Saraya köyü bölgesinde ‘Trakya’ otobanına ulaşımı kapattı. Protesto eylemine tarım alanında en fazla yük taşıyan, en fazla zarar gören sektörlerden biri olduklarını ve gerektiğinden fazla evrak işiyle boğuştuklarını iddia eden hayvancılık sektörü temsilcileri de katıldı. Protesto eylemi saat 14.00’e kadar devam edecek.
Plovdiv’in Trud köyü yakınında düzenlenen protesto eylemlerine 200’ün üzerinde kişi katıldı. Protestocular arasında ‘hayvancılık’, ‘meyve yetiştiricileri’ ve ‘sebze yetiştiricileri’ var. Protesto alanında önceki iki güne nazaran daha fazla ekipman var. Eylemlere bölgedeki arıcılar ve bağcılar da katıldı. Eylemciler, “Protestolara devam ediyoruz çünkü verdiğimiz beyan-namede yer alan tüm hususların yanı sıra talep ettiğimiz mevzuat deği-şikliklerinin de uygulanacağının garantisini istiyoruz,” açıklama-sında bulundular.
Çiftçi Plamen Nikolov, Varna-Burgas yolundaki “Haramiyata” mevkii ve Rudnik köyündeki ablukaların saat 14.00’e kadar devam edeceğini ve Cuma günü bir saat artırılacağını duyurdu.”


AB ÜLKELERİNDEKİ TRAKTÖR EYLEMLERİ BOŞUNA DEĞİL
CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında “AB ülkelerindeki traktör eylemleri boşuna değil” diyerek şunlara yer verdi:
“Tahıl koridoru anlaşmasının bitmesiyle Ukrayna buğdayını, AB ülkelerine ucuz fiyatlarla satmaya başladı. Hem ucuz buğday hem de AB ülkelerindeki üreticilere yapılan desteklemelerde kısıntıya gidilmesi çiftçileri traktörleri ile birlikte sokağa döktü. Bu nedenle başta Macaristan ve Fransa’da çiftçi eylemleri başladı. Ukrayna buğdayını Karadeniz’den gemi yoluyla başka ülkelere satamazsa çok sorunlar yaşarız. Ucuz buğdaydan zaten zor durumdaki çiftçimiz de olumsuz etkilenebilir”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ