DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20433386,13%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

118 okunma

Koca çınar 167 yaşında!

Edirne ile birlikte Türkiye'nin de en eski eğitim kurumlarından olan Edirne Lisesi'nin 167'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı… Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Başkanı Atıl Erman, "Edirne Lisesi camiası için çok mutlu olan günlerden birisini yaşıyoruz bugün. Edirne Lisesi 167 yaşında. Bu okul demek gelenek demek" diye konuştu…

ABONE OL
22 Nisan 2024 18:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne ile birlikte Türkiye’nin de en eski eğitim kurumlarından olan Edirne Lisesi’nin 167’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.
Türkiye’nin en köklü eğitim kurum-larından Edirne Lisesi, 167’inci yaşını kutluyor. Okulun yıldönümü kutlamaları kapsamında dün bando ekibi, okul mezunlarıyla birlikte düzenlenen kortejle geldikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene çok sayıda mezun katıldı. Edirne Lisesi Eğitim Vakfı ve Edirne Lisesi’nden Yetişenler Derneği (ELYD) çelenklerinin konulduğu törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.


Törenden sonra konuşan ELEV Başkanı Atıl Erman, Edirne Lisesi’nin geleneklerin okulu olduğunu söyledi. Erman, “Edirne Lisesi camiası için çok mutlu olan günlerden birisini yaşıyoruz bugün. Edirne Lisesi 167 yaşında. Bu okul demek gelenek demek. Edirne Lisesi’nden yetişenler derneği 92 yaşına girdi. Diğer taraftan Edirne Lisesi Eğitim Vakfı 34 yaşında. Geleneksel pilav şenlikleri ilk olarak 1944 yılında başladı. Bu sene 88’inci geleneksel şenliğimizi yapıyoruz. Dikkat ederseniz Edirne Lisesi demek, gelenek demek. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde mezunlarımız var. Bir örnek vereyim; iki kardeş mezunumuzdan biri Şili’de yaşıyor. Öteki Vietnam’da yaşıyor. Bu enteresan değil mi? Diğer taraftan Amerika’da, Avrupa’nın her ülkesinde mezunlarımız var. Bu okul kurulduğu günden bu yana 18 bini aşkın çağdaş insan yetiştirmiş. Bugün bunlardan yaklaşık 7500 civarındaki mezunlarımızın olduğunu kabul ediyoruz. Bizim camianın en büyük özelliklerinden bir tanesi de mezunlarının okullarına olan bağlarıdır. Her pilav gününde Amerika’dan kalkıp pilava gelen arkadaşlarımız oluyor. Onun için çok mutlu bir gün bugün” dedi.


TÖREN OKULDA DEVAM ETTİ
Anıttaki programın ardından kortej, bando ekibi eşliğinde Edirne Lisesi’ne yürüdü. Okuldaki 150’inci yıl anıtına çelenk konulan törende Edirne Lisesi marşı okundu. Kutlama programı kapsamında Edirne Lisesi Balkan Müzikleri Topluluğu konser verirken, görsel sanatlar sergisi açıldı. Kutlamalar akşam, geleneksel ‘Meriç Balosu’ ve 60’ıncı yıl anı plaketlerinin takdimi ile devam etti.


GELENEKSEL PİLAV İKRAMI BUGÜN
Kutlamaların ikinci gününde (bugün) saat 10.30’da Edirne Lisesi bahçesinde halk oyunları gösterileri sunulacak. 167’inci yılda 50 ve 40’ıncı yıl anı plaketlerinin verileceği okuldaki törende geleneksel pilav zili çalınıp, pilav ikramı yapılacak. Kutlamalar; Edirne Lisesi senfoni orkestrası gösterisi, okul müzesini ziyaret programlarının ardından geleneksel yetişenler – lise futbol maçı ile son bulacak.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ