DOLAR 32,2012 -0.02%
EURO 35,4274 0.34%
ALTIN 2.506,700,26
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2134030-1,06%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

196 okunma

Kış ortasında açıkta kaldılar!

Edirne’de merkeze bağlı Hıdırağa Köyü’nde sütün ocakta unutulması sonucu meydana gelen yangında, tek katlı müstakil ev kullanılamaz hale geldi.

ABONE OL
23 Ocak 2024 11:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de merkeze bağlı Hıdırağa Köyü’nde sütün ocakta unutulması sonucu meydana gelen yangında, tek katlı müstakil ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın öğle saatlerinde Hıdırağa Köyü’nde Halil (64) ve Fatma Uysal’a (60) ait tek katlı evde meydana geldi. Sabah ahırlarındaki ineklerinden sağdığı sütü ısıtmak için ocağa koyan Fatma Uysal daha sonra eşiyle birlikte Edirne kent merkezine gitti. Bu sırada ateşte unutulan süt nedeniyle ocak alev aldı. Evden çıkan dumanları fark eden komşular durumu İtfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede bölgeye gelen İtfaiye ekipleri söndürme çalışmaları yaparken, Jandarma ise güvenlik önlemi aldı. Yangını komşularından haber alarak gelen ev sakinleri Halil ve Fatma Uysal çifti ise büyük üzüntü yaşadı.


‘GELDİĞİMİZDE İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ’
Halil Uysal, eşinin sabah erken saatte sağdıkları sütü pişirmek için koyduğu ocağın altını açık unuttuklarını belirtti. Uysal “Sabah işimizi bitirdik, hayvanlara baktık, sütümüzü sağdık ve Edirne’ye gittik. Hanımı başka yere bıraktım ben de süt parası almaya gittik. 2-3 saat sonra haber geldi evimizin yandığıyla ilgili. Bir geldik, iş işten geçmişti. Eşim ocağın üzerinde sütü ateşte bırakmış, ondan dolayı yangın çıkmış ve büyümüş” dedi.


‘EŞYALARIMIZI BİLE KURTARAMADIK’
Fatma Uysal da, tüm eşyalarının yandığını söyledi. Uysal, “Edirne’ye gitmiştik, evimizin yandığını söylediler. Biz de aceleyle geri geldik köye, evimizin yandığını gördük, eşyaları kurtarmak için içeriye bile gidemedik. Her şeyimiz içerideydi, bütün değerli eşyalarımız içerideydi. Ateşte bir şey unuttum sanırım o nedenle başlamış yangın, emin değilim” diye

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ