DOLAR 32,9638 -0.1%
EURO 35,8555 -0.07%
ALTIN 2.527,840,82
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22266333,94%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

230 okunma

Kış lastiği uygulaması başladı!

Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelirken, Edirne'de polis ekipleri kent girişinde bu konuda denetim gerçekleştirdi…

ABONE OL
2 Aralık 2023 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
EDIRNE’DE POLIS EKIPLERI 1 ARALIK ITIBARIYLA ZORUNLU OLAN SEHIR ICI VE SEHIRLER ARASI YOLCU TASIMACILIGI YAPAN TICARI ARACLARDA KIS LASTIGI DENETIMI GERCEKLESTIRDI. (FOTO: UMUT ISIK/DHA,EDIRNE)

Olgay GÜLER
Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelirken, Edirne’de polis ekipleri kent girişinde bu konuda denetim gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kente girişindeki uygulama noktasında 1 Aralık itibarıyla şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği denetimi yaptı. Ekipler, denetlediği araçların sürücülerini kış lastiği konusunda bilgilendirdi.
Şehiriçi Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri Mesut Arslan, kış lastiği uygulamasına başladıklarını belirterek, “Lastik ölçme kumpasında gösterildiği üzere kanuni sınır 1,6’dır. 3 milimetre olan yaz lastiği, 4 milimetre olan ise kış lastiği olarak belirlenmiştir. Yaz lastiklerinin soğuk havalarda hiçbir güvenliği yoktur. Hava sıcaklıkların sıfır ve eksi dereceye düşmesi sonucu yaz lastiklerinin özelliği kalmadığı için güvenliği de kalmıyor. Bizler de can ve mal güvenliği açısından uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Her ne kadar kamyon, otobüs, taksiler üzerine zorunlu tutulsa da bu uygulamayı vatandaşlarımıza da kendi hususi araçlarında da can ve mal güvenlikleri açısından kış lastiğini kullanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Uygulamada denetlenen 40 araçtan 1 taksi sürücüsüne 2 bin 568 TL ceza uygulandı.


JANDARMADA EĞİTİM
Bu arada kış lastiği uygulamasının başlama deneniyle jandarma personeline de konuya ilişkin eğitim gerçekleştirildi. Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak,Güvenli bir trafik akışının sağlanması, sıfır kaza düsturuyla meydana gelen can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik personel eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Keşan Trafik Jandarması Timleri tarafından Jandarma personeline yönelik olarak düzenlenen eğitim faaliyeti kapsamında; Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri kapsamında kışın araç kullanımında dikkat edilecek hususlar ile kış lastiğinin önemi konularında eğitim verilmiş, eğitim sonucunda tüm araç sürücülerine zincir söküp takma eğitimi uygulamalı konularında eğitimi verilmiştir.
Güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza düsturuyla meydana gelen can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik personel eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ