DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

188 okunma

Kırkpınar’da ‘Zeybek’ havası!

Edirne'de gerçekleştirilen 663'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Yusuf Can Zeybek, başpehlivan oldu… Finalde uzatmalardaki hücumuyla rakibi Mustafa Taş'ı yenen Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz'ün ardından uzun yıllar sonra Kırkpınar'da üst üste başpehlivanlığı kazanan ikinci isim oldu… Zeybek, güreş sonrası duygularını, "Buraya gelip yine bileğimizin hakkıyla güreştik. Burada hep rahmetli annem için güreştim, ustam hep beni böyle motive etti. Antalya'ya bir kemer borcumuz var ve inşallah bu kemer borcu Antalya'ya ödenecek" dedi…

ABONE OL
7 Temmuz 2024 21:00
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de gerçekleştirilen 663’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Yusuf Can Zeybek, başpehlivan oldu.
663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ilk gününden son gününe kadar büyük heyecana sahne oldu. Binlerce yağlı güreş sevdalısını buluşturan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 663’üncü randevu dün başpehlivanlık final güreşiyle sona erdi. Dualı çayıra davul zurna ekibinin marşları eşliğinde çıkan iki başpehlivana yağlanmalarının ardından Er Meydanı’na çıkışı sırasında seyirciler yoğun tezahüratta bulundu.


BAŞPEHLİVANLARIN KARŞILAŞMALARI NEFES KESTİ
Kıran kırana geçen güreşlerin ikinci gün başpehlivan güreşleri sonucunda çeyrek finale Serhat Gökmen, Mustafa Arslan, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan, Enes Doğan, Ali Gürbüz, Hamza Özkaradeniz, Mustafa Taş kaldı. Son gün güreşlerinde ise rakiplerini yenen Yusuf Can Zeybek, Serhat Gökmen, Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan yarı finale yükseldi. Çeyrek final müsabakalarında, Kırkpınar’ın favori isimlerinden Ali Gürbüz elenerek, organizasyona veda etti.


YARI FİNALDE KIYASIYA REKABET
Kırkpınar’da yarı final karşılaşmaları da nefes kesti. Rakibi Serhat Gökmen’i yenen 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş ile Hüseyin Gümüşalan’ı yenen geçen yılın başpehlivanı Yusuf Can Zeybek isimlerini finale yazdırdı.
663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalinde Mustafa Taş ve Yusuf Can Zeybek karşılaştı. Normal süresi yeniş olmadan geçen karşılaşmada, puanlama güreşinde Mustafa Taş’ı yenen Yusuf Can Zeybek Türkiye Başpehlivanı olarak Sarayiçi Er Meydanı’nda altın kemeri boynuna taktı.


‘İKİNCİ KEMER İÇİN İNANARAK GELDİM’
Güreş sonunda duygularını paylaşan Zeybek, çok çalıştığını söyledi. Zeybek, “Buraya çalışarak geldik. Çok güzel kamplar geçirdik. Bana hep ‘sen iyi değilsin’ dediler. Ama bana hem antrenörlerim, hem çıraklarım çok destek oldu. Bana ‘sen iyisin, şampiyon olacaksın’ dediler. Biz de Allah’a şükür şampiyon olduk. İkinci kemer için her zaman inanarak geldim” dedi.


‘ANNEM İÇİN GÜREŞTİM’
Rahmetli annesi için güreştiğini anlatsan Zeybek, “Buraya gelip yine bileğimizin hakkıyla güreştik. Burada hep rahmetli annem için güreştim, ustam hep beni böyle motive etti. Antalya’ya bir kemer borcumuz var ve inşallah bu kemer borcu Antalya’ya ödenecek. Burada bana destek çıkan sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum. Her zaman çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye daha iyi çalışıp kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum” diye konuştu.


Ödül töreninde başpehlivanlara ödüllerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz verdi. Toplam 14 boyda gerçekleştirilen ödül törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Valisi Yunus Sezer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, milletvekilleri, eski bakan ve milletvekilleriyle çok sayıda belediye başkanı katıldı.
Başpehlivan Yusuf Can Zeybek, ayrıca 550 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ