DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22377832,77%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

406 okunma

Kırkpınar’a ‘tasarruf’ tedbiri!

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, 5-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonunda, tasarruf tedbirlerinin uygulanacağını söyledi...Akın, "Organizasyonun sürdürülebilirliği açısından sıkıntı oluşturmayacak bazı tasarruf hükümleriyle bütçeyi zorlamadan bu işi yapmaya çalışacağız. Örneğin konserimizi belki bir gece yapacağız. Pehlivanlar konusunda bazı önlemler alacağız. Bunların hepsi hem organizasyon düzenini bozmayacak ama diğer taraftan da bizi zorlamayacak şekilde olacak" dedi...

ABONE OL
22 Mayıs 2024 14:41
1

BEĞENDİM

ABONE OL
661’NCI TARIHI KIRKPINAR YAGLI GURESLERI, MINIK PEHLIVANLARIN GURESLERIYLE BASLADI. (FOTO: ALI CAN ZERAY/DHA,EDIRNE)

Olgay GÜLER

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, 5-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonunda, tasarruf tedbirlerinin uygulanacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından kentteki basın mensuplarıyla ilk kez bir araya geldi. Belediye’nin Meriç Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda Akın, merak edilen soruları yanıtları. Akın toplantıda, ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle yayınlanarak yürürlüğe giren tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de bir takım tedbirler uygulanacağını açıkladı. Akın, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki organizasyonu bütçeyi zorlamadan, düzenini bozmayacak şekilde düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

‘BAZI TASARRUF HÜKÜMLERİNİ İŞLETECEĞİZ’

Kırkpınar’ın hem Edirne hem de Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğun söyleyen Akın, “Kırkpınar bizim için çok önemli bir organizasyon. Elimizden geldiğince en düzgün şekilde yapmaya gayret göstereceğiz. Hıdrellez ve Kakava’da da aslında güzel bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum, güzel bir organizasyon oldu. Kırkpınar’da da iyi bir organizasyon gerçekleştireceğiz ama tabii ki bunda da bazı tasarruf hükümlerini işleteceğiz. Temelde yapılması gerekenleri yerine getireceğiz ama şehrin önceliklerini de dikkate alarak burada da kontrollü gideceğiz” dedi.

‘ORGANİZASYONUN DÜZENİNİ BOZMAYACAK ŞEKİLDE ÖNLEM ALACAĞIZ’

Organizasyonla ilgili hazırlıkların sürdüğünü anlatan Akın, “Kırkpınar’la ilgili çalışmalarımız ve toplantılarımız devam ediyor. Dolayısıyla burada henüz sonuca ulaşmamış bazı kararlarımız var. Onları da zaman içerisinde açıklarız ama gerçekten organizasyonun sürdürülebilirliği açısından sıkıntı oluşturmayacak ama dediğim gibi bazı tasarruf hükümleriyle de bütçeyi zorlamadan bu işi yapmaya çalışacağız. Örneğin konserimizi belki bir gece yapacağız. Pehlivanlar konusunda bazı önlemler alacağız. Bunların hepsi hem organizasyon düzenini bozmayacak ama diğer taraftan da bizi zorlamayacak şekilde olacak. Bununla ilgili de ayrıca son aldığımız kararlarla ilgili oturup hep beraber konuşacağız” şeklinde konuştu. 

‘ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAZ AYLARINDA DA DEVAM EDECEK’

Kentte altyapıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Akın, “Altyapı çalışmalarıyla ilgili planlamalarımızı yapıyoruz an itibariyle. Yaz döneminde şehrin biraz daha sakinleşmesiyle beraber hem altyapı hem üst yapı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biliyorsunuz göreve başladığımız ilk andan itibaren Atatürk Bulvarı’yla başlattık çalışmalarımızı. Bu bölge tüm Edirneli vatandaşlarımızı rahatsız eden bir bölgeydi. Dolayısıyla ilk çalışmamız oradan başlattık ve şehrin farklı yerlerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Aynı şekilde altyapı çalışmalarımızda dediğim gibi yaz aylarında devamını getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘CUMARTESİ PAZARI’NI EN HIZLI ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ’

Mart ayında bitirilmesi planlanan fakat müteahhit firmayla yaşanan sorun dolayısıyla henüz bitirilemeyen Cumartesi Pazarı’yla ilgili de net konuşan Akın, “Cumartesi pazarı inanın bir Edirneli olarak beni en çok üzen konulardan bir tanesi. Kendim de bir vatandaş olarak her cumartesi günü pazara gitmekten büyük keyif alan birisiyim ama geldiğimiz noktada tabii ki orada hem vatandaşlarımız hem de esnafımız çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Biz de buna çok üzülüyoruz. Ancak müteahhit firmayla hemen göreve gelir gelmez görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bir süre verdik ama ne yazık ki bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlayamadı. Biz de dolayısıyla sözleşmenin feshi yoluna gittik çünkü ilerleyemiyordu. Bu şekilde daha fazla hem vatandaşımızı hem de diğer esnafımızı mağdur etmek istemiyoruz. Şimdi eksik kalan işlerle ilgili yeniden ihaleye çıkacağız ve hızlı bir şekilde burayı sonuçlandıracağız. Yeniden ihaleye çıkıp burada iyi bir denetimle, iyi bir kontrolle en hızlı şekilde bu şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.

‘GÖZÜMÜZ ETUS’UN ÜZERİNDE’

ETUS’la ilgili yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Akın, “ETUS’la ilgili çok tatsız olaylar yaşandı. Bu konuda gerekli uyarılarımızı ve gerekli süreçleri işlettik. Gerekli cezaları kestik ama diğer taraftan şu an takip merkezimiz gerçekten çok aktif bir şekilde çalışıyor. Yani gözümüz üzerlerinde. Hemen akabinde bir şoför eğitimi düzenleyeceğiz yaklaşık 20 gün sonra. Burada denetim mekanizmamızı kesinlikle daha çok dediğim gibi elimiz üzerlerinde. Yaşanan olaylardan dolayı evet ben de gerçekten çok üzüldüm. Ama dediğim gibi gerekli şeyleri de yaptık, tedbirlerimizi almakla beraber gerekli cezalandırmaları da yaptık” dedi.

‘İŞİNİ YAPMAYANLA DEVAM ETMEYECEĞİZ’

Belediye’de işini yapmayan, bu konuda direnç gösteren personelle devam etmeyeceğini anlatan Filiz Gencan Akın, “İşini yapmayan, bu konuda direnç gösterenlerle devam etmeyeceğiz açıkçası. Ben vicdandan ziyade adil bir insanım, öyle olduğunu düşünüyorum. Adil olmaya çalışıyorum. Herkesin ikinci şansı hak ettiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu süreç gözlemleme, kimin işini iyi yapıp yapmadığı ya da hiç yapıp yapmadığı konusunda bir yol ayrımına gideceğiz. Personel çıkarmaktan ziyade personelimizi etkili, yeni alanlar yaratarak nerede doğru kullanırıza daha çok önem veriyoruz. Buradaki tek kısmımız işin iyi yapılıp yapılmadığı, sürece dahil olup olmadığı. Gerçekten belediyede aidiyet duygusuna sahip olarak belediyede, vatandaşa hizmet etme noktasında ne kadar verimli olduğuyla alakalı, tek kıstasımız bu” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ