DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

144 okunma

Kırcaali’de Fas çekirgesi istilası!

Bulgaristan'da başta Kırcaali'ne bağlı Çernooçene Belediyesi kırsalında olmak üzere toplam 20 bin dekarlık alanın çekirge istilasına uğraması üzerine karadan yapılan ilaçlama sonuç vermeyince hava araçları ile ilaçlama kararı alındı.

ABONE OL
21 Mayıs 2024 18:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da başta Kırcaali’ne bağlı Çernooçene Belediyesi kırsalında olmak üzere toplam 20 bin dekarlık alanın çekirge istilasına uğraması üzerine karadan yapılan ilaçlama sonuç vermeyince hava araçları ile ilaçlama kararı alındı.
BNR’de “Kırcali’de Fas çekirgesi istilası^başlığı ile yer alan haberde, Tarım Bakanı tarafından Kırcali için ilan edilen haşere istilası ile ilgili Kırcali Epizootik İl Komisyonu’nun 20 Mayıs günü toplandığı belirtilerek şunlar paylaşıldı:.
“Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada en çok Çernooçene Belediyesi kırsalında olmak üzere toplam 20 bin dekarlık alanın istiladan etkilendiği belirtildi.
Şimdiye kadar yapılan ilaçlama sonuç vermediği için Komisyon, bir an önce hava araçları ile zirai ilaçlama yolu ile bitkisel koruma önlemlerinin alınmasını kararlaştırdı.
Belirlenen önlemler, 20 Mayıs ile 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak.
Yağışsız ve sıcak geçen kış mevsimi çekirge istilasına elverişli ortam sağladı. Kırcali Valiliği tarafından hatırlatıldığı üzere Kırcali’de son istila, bundan 10 yıldan uzun zaman önce ilan edilmişti.
BNR Kırcali Radyosu’na konuşan Strajevtsi köyü muhtarı Ecevit Bayram, Fas çekirgesi istilasına ilişkin bundan bir buçuk ay önce ihbarda bulunduğunu ve mevcut durumun Çernooçene halkını endişelendirdiğini söyledi.
‘Çekirgeler bahçelere de gelir. Her yere yayılarak rekolteyi mahvederler. Bugün ilaçlama yaparsın, dört gün sonra yenileri gelip saldırırlar’ diyen muhtar, Komisyon tarafından havadan ilaçlama yapılması yönünde alınan kararın hem bitkilerin sağlığı hem otlama imkanından mahrum kalan hayvanlar konusunda kaygılı olan halk tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ