DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22301611,30%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

244 okunma

Kıble Ne Tarafta? Kıbleyi Nasıl Bulabilirim?

Kıble ne taraf şeklinde sorulan soruların cevabını burada bulacaksınız:

ABONE OL
20 Aralık 2023 12:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Namaz kıble cihetine yönelmek suretiyle kılınan bir ibadettir. Dolayısıyla kıble yönünün doğru şeklide tespiti namazın sıhhati açısından önemlidir. Peki kıble yönünü doğru bir şekilde nasıl tespit edebiliriz?


Kıble ne taraf şeklinde sorulan soruların cevabını burada bulacaksınız: Kıble yönünü bilmediğimiz bir yerde evvela etrafımızdakilerden yardım alırız. Yahut yakınlarımızda bir cami/mescit olup olmadığını araştırırız. Eğer bunlarda yok ise doğadan (güneş, yıldız vs) yararlanarak yön tayininin de bulunur ve buna bağlı olarak kıble yönünü aşağı yukarı tahmin etmeye çalışırız. Fakat bu yöntem kesin ve net bir kıble yönü tespitinde bize yardımcı olmayacaktır. Kıble yönünü bilmeyen kimsenin kıble cihetini araştırması bir zarurettir. Kişi araştırmaları neticesinde bulduğu kıble yönüne doğru namazını eda edebilir. Fakat kıble yönünü en doğru şekilde bulup o yöne doğru namazını kılmak isteyenler için bu yöntemler yeterli gelmeyecektir.


Peki kıble yönümüzü en doğru şekilde nasıl bulabiliriz? Günümüz teknolojisi ile kıble yönünü doğru şekilde tespit etmek artık çok kolay. Mobil cihazlarda kıble yönünü bulduran uygulamalar ile kıble yönü tespiti yapılabilmektedir. Fakat biz ister masaüstü bilgisayar isterse mobil cihazlarda kıble yönünü doğru şeklide bulduran bir çalışmadan bahsedeceğiz. Bu çalışma www.kiblebulma.com dur.


Google Maps alt yapısını kullanan bu kıble buldurucu site yardımıyla kolayca kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Online haritalar yardımıyla (mobil cihazınızın konum servisi açık iken) evinizin, işyerinizin veya bulunduğunuz mekanın kıble yönü hattını ve yine pusula için kıble açısını anında öğrenebilirsiniz. Manyetik pusulaya (veya mobil cihazlar için pusula uygulamalarına) kıble açısını uygulayarak kıble yönünüzü doğru ve hızlı şekilde belirleyebilirsiniz. Yine çevrimiçi haritada bulunduğunuz yeri bulabilir ve nihayet size sunulan kıble yönü hattınızı çevrinizi de dikkate alarak kıble cihetinizi bulmak için kullanabilirsiniz. Kiblebulma.Com bu konuda size ziyadesiyle yardımcı olacaktır. Aynı çalışmanın bölümlerinden birisi olan Qibla Direction sayfası da yabancı dilde hizmet vermektedir. Belirtilen web sitesi Kıble yönünün doğru tespiti için size ziyadesiyle yardımcı olacaktır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ