DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18366960,50%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

485 okunma

Kemeri torununa taktı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde aralıksız 60 yıldır cazgırlık, son 42 yıl da başcazgırlık yapan Şükrü Kayabaş, görevini bırakması nedeniyle 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından kendisine hediye edilen kemeri torunu Mert Kayabaş'a taktı…

ABONE OL
24 Temmuz 2024 17:44
21

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde aralıksız 60 yıldır cazgırlık, son 42 yıl da başcazgırlık yapan Şükrü Kayabaş, görevini bırakması nedeniyle 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenlendiği Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından kendisine hediye edilen kemeri torunu Mert Kayabaş’a taktı.
Efsane güreş ağası sosyal medya hesabından gerçekleş-tirdiği paylaşımda şunları kay-detti:
“663’üncü Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağaların ağası efsane Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in bana hediye ettiği cazgırlığa veda kemerimi torunum Mert Kayabaş’a taktım. Torunum Mert Kayabaş, Fran-sa’nın en ünlü ve en büyük üniversitesini kazanarak Kayabaş ailesinin gurur kaynağı oldu. Allah herkese böyle mutluluk nasip etsin.


Kemer merasimi için başta ağaların ağası Kırkpınar Ağası sayın Seyfettin Selim başta olmak üzere Edirne Belediyesi Başkanıma ve Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanıma, sayın Edirne Valimize ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı aynı zamanda Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ana Bilim Başkanı Profesör Doktor Alattin Çelik hocama ve beni alkışlarla uğurlayan aziz güreş seyircime ve şerefimle haysiyetimle onurumla 60 yıl. Görevimi layıkı ile yerine getirerek cazgır ve baş cazgırlığa veda etmiş bulunuyorum.
Bundan sonra güreşlerde onur konuğu olarak yerimi.alacağım. Cazgır kardeşlerime ağabeylik onların hocaları olarak yine her konuda onların yanında olacağım. Çünkü cazgır kardeşlerim her türlü desteğe ihtiyaçları vardır. Onları çok seviyorum. Yağlı güreşten kopmam mümkün değildir. Benim yaşam biçimimdir. Onları tribünden izleyeceğim.
Ben hayatım boyunca yağlı güreşin içinde oldum. Geleneksel Spor Dalları’nda sayın başkanımız Alper Yazoğlu’nun yönetim kurulu üyesi idim ve eski İçişleri Bakanımız Sadettin Tantan’ın Federasyon Başkanlığında yağlı güreşten sorumlu as başkanlık yaptım. İstanbul Güreş İhtisas Kulübü’nde yönetim kurulu üyeliği. Ve 15 yıl yöneticilik yaptım. Hep güreşin içinde idim. İstanbul Hakemler Derneği’nin 2 nolu kuruluş.üyesi olarak Fatih semtinde Hakemler Derneği’ne dernek çalışmalarını yürütmek için daire bağışladım. Kırklareli’ne bağlı Pehlivanköy ilçesine adımı ve ortakların adını taşıyan camii yaptırdık. Camiye gelen ve gelemeyenlerin duası yeter. Allah hayrımızı kabul etsin. Beni iyi tanıyanlar bilir, bilmeyenler için yorumladım. Hepinizi çok seviyorum.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ