DOLAR 32,2609 0.01%
EURO 34,6861 -0.1%
ALTIN 2.400,540,02
BIST 10.275,69-0,59%
BITCOIN 2013237-1,91%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

1240 okunma

Kayalı vukuatlı!

Edirne’nin içme suyunun önemli bölümünün karşılandığı Kayalıköy Barajı’na ilişkin tartışmalar sürerken, DSİ emekli Bölge Müdür Yardımcısı, Yüksek Makine Mühendisi Hüseyin Erkin, söz konusu barajda şimdi olduğu gibi iki üç yıl önce de su alma platformunda kopma sonucu boruların dibe düştüğünü ve suda olumsuzlukların aniden ortaya çıktığını söyledi…

ABONE OL
6 Aralık 2023 17:32
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin içme suyunun önemli bölümünün karşılandığı Kayalıköy Barajı’na ilişkin tartışmalar sürerken, DSİ emekli Bölge Müdür Yardımcısı, Yüksek Makine Mühendisi Hüseyin Erkin, söz konusu barajda şimdi olduğu gibi iki üç yıl önce de su alma platformunda kopma sonucu boruların dibe düştüğünü ve suda olumsuzlukların aniden ortaya çıktığını söyledi.

Erkin sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında, sonradan içme suyu alınmaya başlanan Kayalıköy ve Kırklareli Barajları’nın rezervuarlarının temizlenmeden su tutulduğu için uzun zaman sonra dip planktonların sularını olumsuz etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:
“Üst seviyeden su alınsa da Barajda su azaldığında suyun özelliği bozulur. Berraklık ve Mangan gibi özelliklerin tamamen giderilmesi zordur. Su analizlerinin sıkça yapılması gerekir. Kırklareli Barajı’nda bu durum sıkça yaşanmıştır. Kayalıköy Barajı’nda da şimdi olduğu gibi iki üç yıl önce de su alma platformunda kopma sonucu borular dibe düşmüş ve suda olumsuzluklar aniden ortaya çıkmıştı. Barajda su seviyesi azaldığında olumsuzluklar yaşamamak için barajdan alınan suyun dikkatli incelenip analizlerini ve su alma yapılarını sıkça kontrol etmek gerekir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ