DOLAR 32,3599 0.23%
EURO 34,8877 0.28%
ALTIN 2.396,780,16
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1979483-1,62%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

3367 okunma

Kapıkule’ye yeni TIR parkı!

Edirne'nin Bulgaristan'a açılan sınır kapısı Kapıkule'de Ticaret Bakanlığı'na tahsisli Fatih Sultan Mehmet Camisi yanındaki 43 bin metrekarelik, yaz aylarında gurbetçilerin ağırlandığı alan, TIR otoparkı olarak işletilmesi için İl Özel İdaresi'ne bünyesine geçti… İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, otoparkın yılın 10 ayı TIR'lara, 2 ayı ise gurbetçilere hizmet vereceğini dile getirdi…

ABONE OL
8 Ocak 2024 17:48
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’nin Bulgaristan’a açılan sınır kapısı Kapıkule’de Ticaret Bakanlığı’na tahsisli Fatih Sultan Mehmet Camisi yanındaki 43 bin metrekarelik, yaz aylarında gurbetçilerin ağırlandığı alan, TIR otoparkı olarak işletilmesi için İl Özel İdaresi’ne bünyesine geçti.
Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda devam ediyor. Toplantıların dünkü birleşiminde, Kapıkule Gümrük Kapısı girişinde Fatih Sultan Mehmet Camisi yanında, Ticaret Bakanlığı’na bağlı 43 bin 478 metrekarelik alanının İl Özel İdaresi’ne tahsisi görüşüldü.
‘PAZARKULE KARŞILIĞINDA TAKAS ETMİŞTİK’
Edirne Valiliği’nden konuyla ilgili gönderilen dilekçe ilk olarak meclise sunuldu. Konuyla ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Yıllarca burası Milli Emlak tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na tahsisli olduğundan İl Genel Meclisi’ndeki üyelerimizin talepleri ısrarla devam etmişti. Pazarkule Sınır Kapısı’nın kurulması için İl Genel Meclisi’nin kararıyla 15 dönümlük araziyi de bakanlığa tahsis etmiştik. Karşılığında da takas talebinden bulunmuştuk. Kapıkule’deki otoparkın da İl Özel İdaresi’ne verilerek işletmesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılması ile ilgili talep ve isteklerimizi belirtmiştik” dedi.


“İL ÖZEL İDARESİ’NE YENİ BİR GELİR KAPISI AÇILMIŞ OLACAK”
Geçmiş, 2019 yılından günümüze kadar konuyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti. Alanın Özel İdare tarafından TIR otoparkı olarak işletileceğini dile getiren Geçmiş, “Sayın Valimiz ile bunları paylaşmıştık. Sayın Valimiz Yunus Sezer’in bireysel girişimleriyle bu işlemler hızlandırıldı ve bizim önümüze geldi. Artık Kapıkule’deki otopark, İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edildi. Bundan sonra İl Özel İdaresi’ne yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Uzayan TIR kuyruklarının da bir nebze azalmasına neden olacak” diye konuştu.
Toplantıda söz konusu TIR otoparkıyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından bütçe içi işletme kurulmasını Meclis’in oyuna sunuldu. Meclis üyeleri, kararı oybirliğiyle kabul etti. Geçmiş, otopark ücretlerinin belirlenmesi için de İl Encümeni’ne yetki verilmesini Meclis’in oyuna sundu. Geçmiş, otoparkın yılın 10 ayı TIR’lara, 2 ayı ise gurbetçilere hizmet vereceğini dile getirdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ