DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

245 okunma

Kaleiçi’nde korkutan yangın!

Edirne'de apartmanın yangında dumanların arasında mahsur kalan biri hamile kadın 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı…

ABONE OL
26 Ocak 2024 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de apartmanın yangında dumanların arasında mahsur kalan biri hamile kadın 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı.
Yangın, dün saat 14.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Arif Paşa Caddesi’ndeki 5 katlı apartmanın 1’nci katında henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Kimsenin bulunmadığı daireden çıkan dumanlar, kısa sürede binayı sardı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, apartmanın 3’üncü katında oturan ve dumandan etkilenen hamile kadın ile teras katında oturan bir erkek itfaiye aracı merdiveni ile kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı kadın Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, büyümeden söndürülerek kontrol altına alındı.


Teras katından itfaiye merdiveni ile kurtarılan Selami Halaç, “Birinci katta yangın çıktı. Ben de bilmiyorum ama kablo kokusu geldi. Merdivenleri duman sarmıştı. Ben de inemedim aşağıya itfaiye ekipleri merdivenle indirdi. İçerisi çok fazla duman oldu. Merdivenler kör dumanla doldu. İnemedim aşağıya” dedi.
Yangın çıkan binanın en üst katında oturan Ahmet Alagöz, “Binanın birinci katı sobalıydı yangın çıktı. Herhalde sobada unutulan bir şeyden çıktı. Merdivenler tamamen dumanla sarmış durumdaydı, üst kattakiler inemiyorlardı. Arkadaşımın eşi hamile, onu itfaiye ekipleri merdiven kurarak indirdi” dedi.
İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ