DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

334 okunma

Kahveciye mühür!

Edirne'de bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan büfenin işletmecisi H.Z.'nin fincanları üfleyip tükürerek temizlediği görüntülerin, kente gelen yabancı bir turist tarafından sosyal medyada yayınlanması üzerine, iş yeri mühürlendi... Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada iş yerinin hijyen ve sağlık kurallarına uymamasının yanında çalışma ruhsatının da olmadığının öğrenildiği belirtildi...

ABONE OL
13 Şubat 2024 16:29
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan büfenin işletmecisi H.Z.’nin fincanları tükürerek temizlediği görüntülerin, kente gelen yabancı bir turist tarafından sosyal medyada yayınlanması üzerine, iş yeri mühürlendi.
Kentte bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan büfede, işletmeci H.Z.’nin fincanları tükürerek temizlediği görüntüler, kente gelen bir yabancı turist tarafından kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımın ardından tepki toplayan görüntüler üzerine Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İş yerine giderek inceleme başlatan Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekiplerince işletmenin çalışma ruhsatının bulunmadığı tespit etti. İş yeri hijyen ve sağlık kurallarına uymaması ve çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlendi.


Konuyla ilgili Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sosyal medyada yer alan olumsuz paylaşımlar ve belediyeye yapılan ihbarlar sonucunda durumun tespit edilmiştir. Gerekli müdahalenin yapılması için alışveriş merkezinde faaliyet gösteren kahveci dükkânına Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekiplerinin gittiği kahve dükkânının hijyen ve sağlık koşullarına uymadığı, iş yeri çalışma ruhsatı olmadığı tespit edildiği, faaliyeti durdurulmuştur” denildi.
Öte yandan işletmeye 7 Ocak 2022’de ruhsat verilmesinin ardından kısa süre önce el değiştirdiği, yeni alan H.Z.’nin çalışma ruhsatı için belediyeye başvurmadığı öğrenildi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI’
Edirne Valiliği, bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan dükkanda işletmeci H.Z.’nin fincanları tükürerek temizlemesiyle ilgili adli işlem başlatıldığını açıkladı.
Açıklamada, “Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve görüntüler arasında halk sağlığını tehlikeye düşürdüğü belirlenen işletme ile ilgili adli işlem başlatılmıştır. Edirne Belediyesi tarafından işletmenin sağlık koşullarına uymadığı ve iş yeri çalışma ruhsatı olmadığı tespit edilerek mühürlenmiştir. İlgili kurumlarımız tarafından ise işletme ile ilgili tüm kontroller gerçekleştirilerek gerekli işlemler yapılmıştır. Edirne’miz turizm şehri olup bu manada şehrimizin değerlerini korumak için denetimlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ