DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

271 okunma

Kadın muhtar patlaması!

Edirne Belediyesi'nin 157 yıllık tarihinde ilk kadın başkan CHP'li Filiz Gencan Akın olurken, 2019 seçimlerinde tek kadın muhtarın seçildiği kent merkezindeki 28 mahalleden 7'sinde bu kez kadın adaylar kazandı… Kentteki tek kadın muhtar Nesrin Günay Medrese Alibey Mahallesi'nden yeniden aynı göreve gelirken, kalan 6 muhtardan 3'ü yeni oluşturulan Kurtuluş, Atatürk ve Cumhuriyet mahallelerinde, 3'ü ise mevcut mahallelerde seçilmeyi başardı...

ABONE OL
2 Nisan 2024 09:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerinde, 28 mahalleden 7’sinde kadın adaylar kazanarak, büyük başarıya imza attı.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Edirne’de kadın muhtar adayları büyük başarıya imza attı. Kentte bu yıl yeni oluşturulan 4 mahalleden 3’ü ile mevcut 3 mahallede muhtarlar kadınlardan oluşurken, kentin tek kadın muhtarı Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay da güven tazeledi.
Edirne merkezde 28 mahallenin 7’sini alan kadın muhtar adayları isimleri şöyle oluştu; Sükrüpasa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Satış Uzel, Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz, Yeni imaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş oldu.
‘KADININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİK’
Kurtuluş Mahallesi’nden muhtar seçilen Nurcan Satış Uzel, seçimlerde kadının gücünü gösterdiklerini söyledi. Uzel, “Kadının gücünü gösterdik. Yüzde 70 oyla aldık. Bu bizim için çok büyük başarı oldu. Azalarımla da büyük bir emek harcadım. Çok yorulduk ama güzel çalışmamızın sonucunu aldık. Evet her mahalleye kadın eli değecek. Belediye başkanımız da şu anda kadın malum. Buna kadının gücü diyoruz. Herkesi tebrik ediyorum bu yüzden. Şimdi çok şey yapmak istiyoruz. Önce bir yerimize oturalım, mazbatamızı alalım. Belediye başkanımız Filiz Hanım da bizlere çok söz verdi. Biz de o sözlerin karşılığını biz de halkımıza verdik. Tüm kadın arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
‘KADINLARIMIZ GÜÇLÜDÜR, BİRLİKTİR’
Medrese Alibey Mahallesi’nde güven tazeleyen Nesrin Günay da, “Zorlu, yorucu ve yoğun bir seçim yarışını bitirdik. Ülkemize, Edirnemize ve mahallemize hayırlı uğurlu olsun. 2019 yerel yönetim seçimlerinde Nesrin Günay olarak Edirne Merkez ve köylerinin ilk ve tek kadın muhtarı oldum, ne güzeldir ki Medrese Alibey Mahallesi olarak tüm kadınlarımıza örnek olmuşuz, tüm Edirne’mize kadınlarımızın gücü için öncülük etmişiz, gurur duyuyorum. Şu anda YSK sonuçları gelmedi, kesin olmamakla birlikte ben dahil 7 mahallemizde kadın muhtar olacak. Kadınlarımız güçlüdür birliktir. Herkesi tebrik ediyorum. Edirne belediyemizde de ilk kadın belediye başkanımız Filiz Gencan Akın oldu. Başkanımızı da şimdiden tebrik ederim, başarılar dilerim. Hep birlikte, kadınlarımız, ekiplerimiz ile birlik beraberlik içinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ