DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22410600,84%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

190 okunma

Jandarma’nın minik konukları

Edirne merkezde iki ilkokul ve bir ortaokulun öğrenci ve öğretmenleri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti…

ABONE OL
4 Ocak 2024 17:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne merkezde iki ilkokul ve bir ortaokulun öğrenci ve öğretmenleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Edirne İl Merkezinde bulunan Yüksel Yeşil İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu ve Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan grup Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarete gelen öğrencilere İl Jandarma Komutanlığının tanıtımı yapılarak,kışla içerisinde hazırlanan alanda; Jandarma envanterinde bulunan Trafik Jandarması araçları, asayiş araçları ve motosikletleri ile Komando Timleri’nin envanterinde bulunan yerli ve milli silahlar ile zırhlı personel aracının tanıtımı yapıldı. Öğrenci ve öğretmenler köpek eğitim alanında hazırlanan Jandarma Köpek Timlerinin gösteri faaliyetini izleyerek güzel zaman geçirmeleri sağlandı.


Ziyarete ilişkin açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığını ziyaret edecek İlk ve Orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik tanıtım faaliyetlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak devam edilecektir” denildi.


OKULDA TRAFİK DERSİ
Bu arada Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Uzunköprü ilçesi, Kavacık İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerine Temel Trafik Kuralları konusunda bilgilendirmede bulunuldu.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yapılan konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.


Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Uzunköprü ilçesi, Kavacık İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerine Temel Trafik Kuralları, trafikte yayaların uyması gereken kurallar ve okul servis araçlarında davranış kuralları konuları hakkında trafik bilgilendirme eğitimi verilmiş olup, öğrencilere Trafik Jandarması temalı boyama kitabı hediye edilmiştir.
Yarınlarımızın geleceği çocuklarımız için güvenli bir trafik akışının sağlanmasına yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ