DOLAR 32,2584 0%
EURO 34,6909 -0.1%
ALTIN 2.393,49-0,27
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2003878-1,64%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

201 okunma

Jandarma’dan köyde bilgilendirme mesaisi

Edirne'de jandarma ekiplerince köylerde vatandaşlara yönelik aile içi ve kadına karşı şiddet, temel trafik ve dolandırıcılık gibi değişik konularda eğitimlerde bulunuldu…

ABONE OL
20 Şubat 2024 16:40
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de jandarma ekiplerince köylerde vatandaşlara yönelik aile içi ve kadına karşı şiddet, temel trafik ve dolandırıcılık gibi değişik konularda eğitimlerde bulunuldu.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:


AİLE İÇİ VE KADINA KARŞI ŞİDDET
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımıza Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme ve KADES Uygulamasının Tanıtımı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından Edirne Merkez İlçesi Orhaniye köyünde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik;6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında broşür dağıtımı, Aile İçi Şiddetin Önlenmesine dair bilinçlendirme ile KADES mobil uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim ve tanıtım faaliyeti icra etmiştir.
Kadına karşı şiddetin önlenmesi emniyet ve asayişin sağlanarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.


TEMEL TRAFİK KURALLARI
Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Keşan ilçesi Çamlıca köyünde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik “Temel Trafik Kuralları, Reflektör, Kask, Yelek ve Emniyet Kemeri Kullanımının Önemi Traktör Rops ve Reflektör Kullanımı, Motosiklet Kullanımında Uyulacak Kurallar”hakkında bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.
Güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza düsturuyla meydana gelen can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecektir.
DOLANDIRICILIK
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesi içerisinde özellikle maddi ve manevi kayıplara neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen dolandırıcılık olaylarının engellenmesine yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri tarafından Enez ilçesi Hasköy, Şehitler ve Abdurrahim köylerinde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik hırsızlık, telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık, saadet zinciri sistemi dolandırıcılığı konuları hakkında bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.
Dolandırıcılık ve organize suçlarla mücadele ile ilgili, vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. “

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ