DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

148 okunma

İYİ Parti’den Ramazan ayı mesajı!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin Ramazan ayı münasebetiyle mesaj yayımladı…

ABONE OL
11 Mart 2024 16:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin Ramazan ayı münasebetiyle mesaj yayımladı.
AKALIN
” Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip yardımlaşma ve paylaşma konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. Hiç şüphesiz Ramazan ayının manevî atmosferi, yapılan yardımları da bereketlendirmektedir.
Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. Yoksul kardeşlerimizin yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, milletimizin birliğini daha da güçlendirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Edirneli hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.”
ENGİN
“Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan bir Ramazan ayına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisinde Rabb’imize hamd-ü sena ediyoruz..
Ramazan, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı aydır. Ramazan, İslam’ın beş şartından olan oruç ibadetimizi ifa ettiğimiz, bununla beraber yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın zirvesine ulaştığı bir iklimdir.
Özellikle bu mübarek iklimde fakir, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi, şehitlerimizin emaneti kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi, anne, babamızı ve büyüklerimizi ihmal etmemeye daha çok özen göstermeliyiz.
Bu müstesna günleri fırsat bilmeli, hoşgörü ve barış içerisinde, kaynağı Müslümanlık olan tüm güzellikleri hayatımızda tezahür ettirmeliyiz.
Bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve mutluluğu eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bu vesile ile Yüce Milletimizin, bütün İslam Âleminin ve değerli Edirneli hemşehrilerimizi mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ