DOLAR 32,2595 -0.02%
EURO 34,6862 -0.11%
ALTIN 2.398,28-0,08
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2020277-0,95%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

231 okunma

İşyeri ve Evde Kıbleyi Bul

Bulunduğunuz yerin kıble yönünü tayin ve tespit için Google Maps alt yapısını kullanan çevrimiçi servislerden yararlanmanızı öneriyoruz.

ABONE OL
22 Şubat 2024 13:53
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Acaba işyeri veya evinizin kıble yönü doğru mu? Namaz kılmak için yöneldiğiniz istikamet tam ve doğru olarak kıble yönüne isabet ediyor mu? Evinizin ve işyerinizin kıble yönünün doğruluğunu teyit etmek ister miydiniz? En çok vakit geçirdiğiniz ev ve işyerinizin kıble yönünü doğru şekilde tayin etmek, namaz gibi önemli bir ibadetin sıhhati açısından pek mühimdir. Bütün ibadetlerin başı ve özeti hükmündeki namazın istikbal-i kıble (yani namaz için Kabe veya kıble cihetine yönelme) şartının yerine getirilmesi bu ibadetin geçerliliği noktasında önem arz etmektedir. Karmaşık şehir yapıları arasında ev veya işyerinin kıble yönünü hassas bir şekilde tayin etmek zor bir hal alabilir. İşte tam bu noktada kıble yönünüzü hassas bir şekilde bulmanıza yardımcı olacak bir takım servislerden yararlanmanız gerekebilir.


Bulunduğunuz yerin kıble yönünü tayin ve tespit için Google Maps alt yapısını kullanan çevrimiçi servislerden yararlanmanızı öneriyoruz. Bu noktada özelde uzak doğu geneli itibarıyla dünya geneli yayın yapan Arah Kiblat tercihiniz olabilir. Arah Kiblat gibi çevrimiçi platformlar hassas bir şekilde kıble yönünüzü belirlemenize yardımcı olur. Bu servisler internet üzerindeki online haritaları kullanarak konumunuzun kıble yönünü doğru bir şekilde tespit ederler. Ayrıca pusula kullanarak kıble yönünü bulmak isteyenler için de mevcut konumunuzun pusula kıble derecesini de sunarlar.


Kiblat Online ile online haritalar vasıtasıyla, programsız, internette uydu yardımıyla evinizin veya işyerinizin çatısına kadar inerek kıble yönü hattınızı alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey cep telefonunuzdaki konum servisini etkinleştirmek ve Arah Kiblat servisine giriş yapmaktır. Anlık olarak online harita üzerinde konumunuz ile Kabe arasına çekilen kıble yönü hattı yardımıyla kıble yönünüzü saniyeler içerisinde belirleyebileceksiniz. Kıble yönü hattınızı, etrafınızdaki (ev, sokak ve diğer nesneler gibi) referans noktalarına uygulayarak kıble yönünüzü hızlıca belirlemiş olacaksınız.


Arah Kiblat gibi çevrimiçi kıble bulma servisleri, Müslümanlar için önemli bir ihtiyacı karşılar. Böylece doğru ve güvenilir kıble yönünü tayini, artık çok daha kolay ve erişilebilir hale gelmiştir. Bu tür hizmetler ibadetlerini yerine getirenler için büyük bir kolaylık sağlar ve kıble yönünü doğru bir şekilde tespit etmeyi sağlamaktadır. Daha fazla bilgi ve online haritalar yardımıyla kıble yönünüzü bulmanız için https://www.arahkiblat.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ