DOLAR 32,2609 0.01%
EURO 34,6861 -0.1%
ALTIN 2.400,540,02
BIST 10.275,69-0,59%
BITCOIN 2013237-1,91%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

186 okunma

‘İşimiz Temiz Projesi’nde Edirne birinci

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET'in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere ençok katılımın sağlanmasından dolayı aralarında büyükşehirlerin de yer aldığı 21 il arasında birincilik Edirne'nin oldu…

ABONE OL
29 Şubat 2024 17:54
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında yapılan eğitimlere ençok katılımın sağlanmasından dolayı aralarında büyükşehirlerin de yer aldığı21 il arasında birincilik Edirne’nin oldu.
“İşimiz Temiz Projesi” ile yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerinde hizmet veren mikro işletme sahibi ve çalışanlarının temizlik ve hijyen programları aracılığıyla bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması, böylece işletmelerin daha güvenli ve hijyenik olması amaçlanıyor. 2021 yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla illerinde başlayan İşimiz Temiz Projesi, Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illerin eklenmesiyle yirmi ilde yürütülüyor. Projenin daha sonraki yıllarda tüm Türkiye’de gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Proje eğitimlerine katılmak isteyen kişiler halk eğitimi merkezlerine başvurup 8 saatlik eğitim ve minimum 12 şer kişilik gruplar halinde eğitimlerini tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanıyor.
Projenin start almasıyla Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Proje il Koordinatörü Doğan Tanrıkulu, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisi Serhat Dayıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan; Edirne ili ve eğitim yapılan ilçelerinde bulunan tüm işletmeleri ve çalışanları “İşimiz Temiz Hijyen Eğitimleri”ne katılmaya davet etti. 21 il arasında ençok katılım Edirne’den sağlandı.Birinci olan Tanrıkulu, Dayıoğlu ve Aslan’dan oluşan Edirne ekibi ödülünü Ankalya Regnum Carya Otel’de yapılan törende OPET Petrolcülük Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi aynı zamanda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün elinden aldı.
İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ
“İşimiz Temiz Projesi” ücretsiz eğitimlerin yanı sıra bireylere ve işletmelere sağladığı avantajlarda dikkat çekiyor. Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkanı sunuluyor. Proje eğitimini tamamlayan ve web sitesine kayıt olan işletmeler ise işletme ismine özel hazırlanan İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz Çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan İşimiz Temiz Kiti ile birlikte OPET avantajlarından yararlanabiliyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ