DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

154 okunma

İl Genel’de mütevelli heyeti seçimi

Edirne İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen 2024 yılının ilk toplantısında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın mütevelli heyetinde görev alacak üyeler seçildi.

ABONE OL
2 Ocak 2024 17:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirilen 2024 yılının ilk toplantısında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyetinde görev alacak üyeler seçildi.
Edirne İl Genel Meclisi 2024 yılı Ocak ayı oturumlarının birinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti üyelerinin seçimi hakkındaki rapor, meclise sunuldu.


‘BELEDİYE PERSONELİ ÜYELER TOPLANTILARA KATILMIYOR’
Rapor üzerine söz alan AK Parti Edirne Merkez İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ, Edirne Merkez’de heyete seçilen üyelerin, belediye personeli oldukları ve mütevelli heyeti toplantılarına katılmadıkları iddiasında bulundu. Karadağ; “Edirne Merkezde geçen yıl heyete gönderilen arkadaşlar, belediye personeliydi. Ayda 2 tane toplantı yapılıyor, toplantıya gidenlerden öğrendiğim kadarıyla, bu arkadaşlar toplantıların yüzde 80’ine katılmamışlar. Burada şunu sormak istiyorum; bu arkadaşları ne için seçtik? Benim görüşüm şu; Oraya seçmiş olduğumuz arkadaşlar, prosedürlerin yetmediği yerlerde destek olmalıdırlar. Yani yardıma ihtiyacı olan ve devletin yardım edemediği insanlara yardım etmeleri gerekir” dedi.
‘O İNSANLAR YARDIM İÇİN ORADA’
Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ise heyete seçilen üyelerin yardım için orada olduğunu söyledi. Geçmiş; “Buradaki seçme amacımız, bölgeyi iyi tanıyan, insanların sorunlarını iyi bilen, o sorunları oraya aktarabilen insanların olması gerektiğiyle ilgili. Heyetteki arkadaşlarımızın hepsini tanıyorum. Gerçekten sosyal yardımlaşmadan bir ihtiyacı olan vatandaşlar, hemen heyet üyesine gidip sorunlarını aktarıyorlar. O insanlar, daha çok tanıdığı insanlara yardım etmek için orada. Çünkü bürokratlar vatandaşları tanımazlar. Üyelerin verdiği fikirlerle kanaat oluşur. Kanaatin neticesinde de devletin sağladığı sosyal yardımlar vatandaşlara gider. Yani önemli olan, üyelerin halkla iç içe olabilmeleri, halkın sorunlarını mütevelli heyetine taşıyabilecek bilgiye ve tanınırlığa sahip olabilmeleri. Vatandaşlar, bir şey olduğu zaman mütevelli heyetine arayıp ulaşabilmeli. Bu nitelikte olması lazım. Hiç kimse devletten daha zengin olamaz, hiç kimse devletin veremediğini kendi cebinden karşılayamaz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mecliste yapılan oylamayla, her ilçeden 2’şer tane heyet üyesi seçildi. Oylama sonuçlarına göre; Edirne merkezde Pervin Çavuntçu ve Nurcan Pektaş, Keşan’da Muammer Gizlen ve Barbaros Erim, Uzunköprü’de 16’şar oy alan Metin Evrensel ve Nurhan Yiğit, Lalapaşa’da Çetin Kuruoğlu ve Muammer Tufan, Havsa’da Adem Yenici ve Mehmet Vurmaz, Meriç’te Ali Tuna ve Kibariye Kalkıncı, İpsala’da Ali Tetik ve Hüseyin Bülbül, Süloğlu’nda Sezai Mutu ve Mehmet Kara, Enez’de Berna Özay İşcan ve Hakkı Can Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyeti üyeliğine seçilmeye hak kazandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ