DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2149800-0,41%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

148 okunma

Hoş geldin Ramazan

İslam aleminin en kutsal ayı olarak kabul edilen 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk orucu bugün tutuluyor…

ABONE OL
10 Mart 2024 16:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
İslam aleminin en kutsal ayı olarak kabul edilen 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk orucu bugün tutuluyor.
Edirneliler, Ramazan ayının ilk günü yaklaşık 13 saat 22 dakika oruçlu kalacak. Ramazan’ın son günü ise 14 saat 30 dakika oruç tutacak.
Kadir Gecesi, Ramazan ayının 26’sı olan 5 Nisan 2024 Cuma gününü 6 Nisan 2024 Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek.
Bayram namazının birinci günü 10 Nisan 2024 Çarşamba. Bayram Namazı ise saat 07:13’te kılınacak.
İBA’DAN RAMAZAN AYI MESAJI
Edirne halkının ve tüm İslam âleminin ramazan ayını tebrik eden Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, “Ramazan aynı kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ı Şerif’in başta Edirne olmak üzere tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.
Ramazan Ayı’nın yardım ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken İba, “Bu ayda her zamankinden fazla olarak yardım eli uzatılmalı çocuk ve yaşlıların gönlü alınmalıdır. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Ramazan ayı, barış ve sevgi havasının rüzgarıyla kalplerimizi ısıtıyor. Barış, hoşgörü ve dayanışmanın öneminin vurgulandığı bir ay olan ramazan Allah’ın bereketi ile doludur” şeklinde konuştu.
AKINCI: RAMAZAN BİRLİK BERABERLİK YARDIMLAŞMA AYI
AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ramazan ayının hoşgörü ayı olduğunu belirten AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Ramazan ayı birlik beraberlik dayanışma ve kardeşlik ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı ay olduğunu aktardı.
Onbir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akıncı, “Ramazan ayı; manevi bir arınma, sabır ve dayanışma ayıdır. Bu mübarek ay, hayatımızda önemli bir yere sahip olan değerlerimize daha sıkı sarılmamız ve birbirimize karşı sevgi, saygı ve anlayışımızı güçlendirmemiz için bizlere eşsiz fırsat kapılarını aralar. Bu mübarek ayın tüm dünyada sevgi, hoşgörü ve adaletin yayılmasına vesile olmasını diliyor Edirne halkı ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.
TEKİN; “RAMAZAN AYI DİRİLİŞ VE TOPARLANMA AYIDIR”
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tekin, mesajında, Ramazan-ı Şerif’in aziz vatandaşlara, saadet, huzur, bereket ve sağlık getirmesini diledi.
İçerisinde rahmet, mağfiret, kurtuluş bulunan ramazan ayının, nefisleri ve gönülleri arındırdığını ifade eden Tekin, şunları kaydetti:
“Ramazan ayı diriliş ve toparlanma ayıdır. Sofraları bereketlendirir. Ramazan ayının manevi iklimi ruhlarımızın dirilişine, İslam dünyasında yaşanan kargaşa ve kaosun son bulmasınavesile olmasını diliyoruz”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ