DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

141 okunma

Hidrolik Presler ve Avantajları

Hidrolik presler makine endüstrisinin söylediğimiz gibi vazgeçilmez elemanlarından birisidir.

ABONE OL
23 Şubat 2024 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hidrolik press makine endüstrisinin vazgeçilmez elemanlarından birisidir. Genel olarak hidrolik çalışma prensibinden bahsetmek gerekirse yağın iletilmesiyle meydana gelen basıncın kuvvete dönüşmesi olayıdır.

Bu sistemlerde genel olarak piston, silindir, pompa, yönlendirici valfler ve bir adet pompayı çalıştırabilecek motor yer alır. Pompanın basma kuvveti verebilmesi için gereken tahrik gücünü genel olarak elektrikli motorlar sağlar.

Bunun yanında içten yanmalı motorların veya el pompasının da tercih edildiği durumlar söz konusu olabilir. Bu sistemler çok yüksek miktarlarda güç üretebildikleri için oldukça avantajlıdırlar.

Sac Metallerin İşlenmesi

Hidrolik presler makine endüstrisinin söylediğimiz gibi vazgeçilmez elemanlarından birisidir. Çünkü metalleri örneğin sac şeklinde bulunan metalleri bükebilmenin daha mantıklı bir yolu yoktur. Plazma veya lazer gibi sistemlerde istenilen geometrilere getirilen sac metaller hidrolik preslerde bükülürler ve kullanıma hazır hâle getirilirler.

Plazma veya lazer işlemlerinde kesici bir gaz olarak oksijen veya azot, hava gazları tercih konusu olurlar. Bu gazların tercih edilme sebepleri ise metal sacın kalınlığına göre değişkenlik gösterebilir. Hidrolik pres makinası ise çok yüksek kuvvet uygulayacağından metalleri kesebilme, bükebilme ve istenilen şekilde getirebilme kapasitelerine sahiplerdir.

 Tercih edilen kalıplar neticesinde istenilen form bu şekilde elde edilir. Hürsan Pres üretmiş olduğu sistemleri daima güvenilir ve kaliteli bir şekilde imal eder. Sizler de her türlü pres makineleri için ziyaret etmeniz gereken web sitesi https://www.hursanpres.com.tr/ şeklindedir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ