DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2151650-0,47%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

154 okunma

Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu

"Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu" 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 15:05
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu” 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Sempozyum 6 Mayıs Pazartesi günü saat 10:00′ da T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, Lalapaşa Milli Eğitim Müdürü Uğur Ateşli, Halk Eğitim Müdürü Osman Ergür, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.
Açılış oturumunda ilk bildiriyi Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın “Lalapaşa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve T.B.M.M İdaresine Girmesi” konusunda sundu.


Konuşmasının ardından Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın’a Kaymakam Okan Ayaz ve Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi katılım belgesini takdim ettiler.


Sempozyum kapsamında Minyatür Talika Ustası olan Süloğlu Geçkinli Köyünden Özcan Abacı’nın açmış olduğu sergide gezildi. Abacı’ya katılım belgesini Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankrıan ve Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi birlikte verdi.
Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu toplamda beş oturum kırk bir bildiri ve bir sergiden oluştu.
Bu bildirilerden Lalapaşa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu, İklim Değişikliğinin Etkileri, Lalapaşa’nın Arkeoloji ve Tarihsel Kimliğine Bir Bakış, Lalapaşa Seçmen Eğilimleri, Heykeltıraş Hüseyin Anka Özkan, Deprem Bölgesinden Demografik Yönelişin Etkisi, Lalapaşa Çevresinde Dikili Taşlar, Demografik Yaşlanmanın Analizi, Lalapaşa’nın Değerleri, Lalapaşa Kaza Hapishanesi, Lalapaşa Florasından Bir Boya Bitkisi Tetra, Lalapaşa’nın Rüzgar Türbinleri, Lalapaşa’nın Turizme Kazandırılması, Lalapaşa İlçesi Köy Adları Üzerine Bir Değerlendirme, Lalapaşa’da Dağlar Kayalar ve İnançlar olmak üzere ilçemizi doğrudan ilgilendiren bildirler sunuldu.
Lalapaşa Belediyesi adına da belediye pesoneli Nazım Zobar “Lalapaşa’nın Değerleri adlı bir sunum gerçekleştirdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ