DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

1084 okunma

Hataylılardan ‘dayanışma’ kahvaltısı

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremin ardından Edirne'de kurulan Edirne Hataylılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen kahvaltı etkinliğinde aralarında depremzedelerin de bulunduğu bir çok Hataylı bir araya geldi... Yardımlaşma ve dayanışma etkinliğinde, Hatay'ın özel mozaik taşıyla cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla 21 günde el emeğiyle yapılan Mustafa Kemal Atatürk'ün tablosu, en büyük bağışı yapan Edirne Belediyesi'ne hediye edildi...

ABONE OL
12 Kasım 2023 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremin ardından Edirne’de kurulan Edirne Hataylılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen kahvaltı etkinliğinde aralarında depremzedelerin de bulunduğu bir çok Hataylı bir araya geldi.

Edirne Hataylılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce Meriç nehri kenarında Lalezar restoranda yardımlaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Aralarında depremzedelerin de bulunduğu çok sayıda Hataylının katıldığı etkinliğe CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba da katılarak destek verdi.

‘ÇOK ACI GÜNLER YAŞADIK’

Etkinlikte konuşan Edirne Hataylılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Murat Arslan, çok acı günler yaşadıklarını belirtip, “Çok acı günler yaşadık. Felaketin ağır yükünü, Edirne’nin bize kucak açması ve bizi sahiplenmesiyle atlattık. Özellikle Edirne halkına, Edirne’de yaşayan vatandaşlarımıza bu konuda teşekkür ederim. Biz bu yardımlaşmayı dernek çatısı altında bir STK olarak devam ettirmek için böyle bir girişimde bulunduk. Gerek mülki amirlerimiz, gerek idari amirlerimiz ve siyasete yön veren kurumlar, desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemedi. Şu an aranızda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.

‘HEP YANLARINDA OLACAĞIZ’

AK Parti il başkanı Belgin İba da etkinliğin sadece coğrafi bağları değil, aynı zamanda yardımlaşma, birlik ve beraberlik ruhunu da pekiştirdiğini söyledi. İba, “6 Şubat’ta yaşadığımız o iki büyük felaketin ardından gerçekten devlet, millet el ele neler yapabileceğimizi hep birlikte görmüş olduk. Bundan sonrası için de hem Hataylılar Yardımlaşma ve Kültür Derneğimizin bölgemizdeki insanlara, bu coğrafyadaki insanlara elini uzatması, hem bizlerle birlikte olması bizim için çok kıymetli. Biz her halükarda 6 Şubat’tan beri onlarla birlikteydik. Bundan sonra da aynı birlik ve beraberlik ruhu içinde yanlarında olacağız” diye konuştu.

‘ELİMİZDEN NE GELİYORSA PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise deprem sürecinde toplamda 15 gün bölgeye gittiğini anlattı. Gürkan, “Bölgenin her tarafını gezdik. Antakya’yı, Defne’yi, Samandağı, İskenderun’u, Nurhak’ı, Elbistan’ı, Maraş’ı. Allah milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın diyorum. Gerçekten çok zordu, gerçekten çok büyük bir yıkımdı. Devlet millet el ele, bütün kurumlar ama özellikle bölgeye destek veren belediyeler, siyasi parti ayrımı gözetmeden söylüyorum bunu. Bizdeki bilgilere göre Edirne Belediyesi olarak kendileriyle sürekli iletişim halinde olduğumuz, sosyal yardım birimimiz İMECE’nin diğer birimlerimizin, ulaşım hizmetlerimizin, gerek toplu ulaşım kartları, gerekse sosyal yardımlarda ya da kira yardımlarını desteklediğimiz 482 aile var Hatay’dan gelen. Şunu söylemek isterim; elbette gidenleri geri getirmek mümkün değil. Elbette kayıpları tekrar yaşatmak mümkün değil. Ama bundan sonrası için elimizden ne geliyorsa, elimizde, yüreğimizde, avucumuzda ne varsa sizlerle paylaştık, bundan sonraki süreçte de paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın da, Hatay’ın kültürel anlamda çok zengin bir şehir olduğunu ifade ederek, Hataylıları bu zenginliğe sahip çıkmaya çağırdı.

CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan da, Edirne’nin depremzedelere sahip çıkan ve en iyi şekilde ağırlayan bir şehir olduğunu ifade etti.

MOZAİK TAŞLARIYLA ATATÜRK TABLOSUNU BELEDİYE ALDI

Etkinlikte Hatay’ın özel mozaik taşıyla, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla 21 günde el emeğiyle yapılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tablosu, derneğe 50 bin lira ile en büyük bağışı yapan Edirne Belediyesi’ne hediye edildi. Dernek Başkanı Murat Tomey, bağıştan elde edilen gelirin yaraların sarılmaya çalışıldığı Hatay’a gönderileceğini ifade etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ