DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

451 okunma

Hacıdanışment’te nadide karınca

Lalapaşa ilçesi Hacıdanışment köyünde Türkiye de sadece Trakya bölgesinde bulunan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve koruma altınına alınan Avrupa Kırmızı Orman Karıncası yuvası tespit edildi…

ABONE OL
19 Mayıs 2024 17:05
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa ilçesi Hacıdanışment köyünde Türkiye de sadece Trakya bölgesinde bulunan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve koruma altınına alınan Avrupa Kırmızı Orman Karıncası yuvası tespit edildi.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Edirne İl Jandarma Komutan-lığı sorumluluk bölgesinde Çevre, Doğa ve Hayvanların korunması-na ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir.
Türkiye de sadece Trakya bölgesinde zararlı böcekler ve omurgasızlarla beslenen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve koruma altınına alınan Avrupa Kırmızı Orman Karıncası yuvası Edirne ili Lalapaşa ilçesi Hacıdanışment köyünde tespit edilmiş olup, etrafı çevrilmek suretiyle koruma altına alınmıştır. Bu kapsamda Edirne ilinde tespit edilen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirilen koruma altındaki yuva sayısı 6′ ya yükselmiştir.
Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ