DOLAR 32,2695 0.03%
EURO 34,7090 -0.09%
ALTIN 2.404,690,20
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2021745-1,08%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

160 okunma

Gürkan’dan 3 açılış

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ressam Soner Tuna'nın isminin verildiği Fatih Mahallesi'ndeki sokak, Kuvayı Milliye örgütünün isminin verildiği Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Bulvar ile Kültür Evi olmak üzere aynı günde 3 açılış gerçekleştirdi...

ABONE OL
20 Mart 2024 17:35
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ressam Soner Tuna’nın isminin verildiği Fatih Mahallesi’ndeki sokak, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımını oluşturan Kuvayı Milliye örgütünün isminin verildiği Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Bulvar ile Edirne Belediyesi Kültür Evi olmak üzere aynı günde 3 açılış gerçekleştirdi…
Edirne Belediyesi’nce dün gerçekleştirilen 3 açılıştan ilki Edirne’de Devlet Hastanesi yolundan başlayan ve 3 kilometre boyunca uzanan caddeye Kuvayı Milliye Bulvarı oldu. Törenle gerçekleştirilen bulvarın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin tam kalbine, en işlek yerine, bu ismi vermek istediklerini dile getirdi.


Kuvayı Milliye’nin adına yakışır bir cadde olması için bu zamana kadar beklediklerini söyleyen Gürkan, “Bugün 10 yılda Edirne’ye kazandırdığımız kalıcı yatırımlardan olan Kuvayı Milliye Bulvarı’nın açılışını yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin serhat şehri, batı sınırı, kalesi olan Edirne’ye, o kurtuluş savaşımızın kahramanlarımızın isimlerinin olduğu uzun geniş bir bulvar yakışır diye bu zamanı bekledik. Yaklaşık 3 km uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki bu bulvar, güney çevre yolu ve sağlık yolundan sonra Edirne’nin trafik sorununu, trafik yoğunluğunu azaltacak en önemli geçiş noktalarından birisi olacak. Önümüzdeki süreçte bu bulvarın şehir trafiğindeki önemini daha da iyi yaşayacaklar ve fark edecekler. Bunca isim varken niçin Kuvayı Milliye Bulvarı dedik? Çünkü bu kent varlığı Cumhuriyet’in varlığına bağlı bir kent. Cumhuriyet’in ilanından önceki 100 yıla bakarsanız, Edirne neredeyse hep işgallerle geçirmiş bir şehir. Ta ki; Kuvayı Milliye’nin ulusal kurtuluş savaşını kazanarak bu toprakları vatan yapmasına ve ilelebet payidar kalacak Cumhuriyet’i kurana kadar. Bu topraklar Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk adımının, ilk işaret fişeğinin, ilk çoban ateşinin yakıldığı topraklardır. İstedim ki, öyle bir çivi çakalım Edirne’nin tam kalbine, en işlek yerine, onu hiç kimse buradan çıkaramasın, sökemesin” şeklinde konuştu.
Gürkan’ın konuşmasının ardından bulvar yapılan açılışla hizmete girdi.


TUNAN’NIN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ
İkinci açılış ise geçtiğimiz ay gerçekleştirilen belediye meclisinde, Fatih Mahallesi’ndeki 7’nci sokağa ismi verilen 2019 yılında hayatını kaybeden Ressam Soner Tuna için gerçekleştirildi. Tuna’nın isminin verildiği sokağın açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Soner Tuna’nın ailesi ve sevenleri katıldı.


“BOŞLUKLAR DOLMUYOR”
Açılışta konuşan Soner Tuna’nın eşi Ebru Tuna, eşinin Edirne’de yaşamaktan ve Edirneli olmaktan çok mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ebru Tuna, “Edirne sevgisini her zaman dile getirirdi. Hatta bu konuyla ilgili bazı projeleri de vardı. Hayatta kalsaydı yapacaktı eminim. Edirne’yi görsel bir şekilde, kendi çizgileriyle anlatan çok büyük bir çalışma yapmak istiyordu aslında. Edirne’nin bitki örtüsünden, coğrafyasından, insanından, kültüründen, tarihinden geçmişinden aslında her yönüyle onu ele alan bir çalışma yapmayı düşünüyordu. Bu sokağa adını verdikleri için Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a bu çalışmada katkısı bulunan tüm belediye çalışanlarına, Tuna ailesi Boztürk ailesi, sevenleri, sanatçı dostları, yakın arkadaşları, dostları, arkadaşları adına ve şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
“TABELAYA BAKANLAR GÜZEL ANILARINI TEKRARDAN CANLANDIRACAK”
Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Edirne’nin değerlerini, Edirne için düşünen, ortaya bir şeyler koyan, yaratan ve Edirne’yle bir anlamda özdeş olmuş isimleri sonsuza kadar yaşatmak temel görevi belediyeciliğin. Bu bağlamda bugün ben de mutluyum. Buraya koyduğumuz bu tabelayla da mutlaka onu tanıyanlar, bilenler, geçerken ismini gördüğünde onunla ilgili güzel anılarını tekrar canlandıracaklar. Bizim de elimizden gelen bu. Devridaim olsun, ismiyle yaşasın diyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sokağın isminin bulunduğu tabelanın açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.


EDİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR EVİ AÇILDI
Son olarak da Barutluk Mahallesi’nde Edirne Belediyesi Kültür Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bin 777 metrekarelik kapalı alana yapılan kültür evinin hem taziye hizmeti sunacağını hem de Edirne’nin zengin kültürünü yansıtan çeşitli sosyal etkinliklere ev sahipliği belirtti. Kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılış programına CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da katıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ