DOLAR 32,9573 -0.11%
EURO 35,8819 -0.04%
ALTIN 2.529,730,89
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22254513,77%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

618 okunma

Gürkan: Su sıkıntısı bitti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte içme sularında renk değişimine neden olan arıza için Gürcistan'dan gelen dalgıçların, Kayalıköy Barajı'nda yaptıkları çalışma sonrası arızanın giderildiğini açıkladı…

ABONE OL
4 Aralık 2023 11:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte içme sularında renk değişimine neden olan arıza için Gürcistan’dan gelen dalgıçların, Kayalıköy Barajı’nda yaptıkları çalışma sonrası arızanın giderildi-ğini açıkladı.
Edirne’de son 4 günden bu yana içme suyunda yaşanan renk değişiminde, Belediye Başkanı Gürkan, geçtiğimiz günlerde sabotaj iddiasını ortaya attı. İçme suyunun sağlandığı Kayalıköy Barajı’nda su borularına bağlı kancaların koparıldığını tespit ettiklerini söyleyen Gürkan, arızanın giderilmesi için Gürcistan’dan dalgıç getireceklerini söyledi. Gürkan, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, Gürcistan’dan gelen dalgıçların çalışmalara başlayıp suyun dibine gömülen boruları kurtardığını ve arızanın giderildiğini açıkladı.


‘BORULARDAN BİRİSİ 24 METREDE BULUNDU’
Arızanın giderilmesi için 3 gündür çalıştıklarını ifade eden Gürkan, “Bu sabah itibariyle Gürcistan’dan dalgıçlar geldi, dalışlarını yaptılar arkadaki platformda, şu anda da çalışıyorlar. Borulardan bir tanesini 24 metrede buldular, diğerini de bulacaklar. İnşallah yakın zamanda sorunumuz gideriliyor ama bu platformu, buradaki su alma yapısını, burada tesisi yapan firmayı getirmiştik biz. Firmayla konuştuğumuzda da bizim şüphelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu kancaların kurtulması mümkün değil. O kancaların suyun yüzeyinden 2.5 metre altında kalması lazım, 50 santim de kendi kendine yukarı çıkmaz, çok kalın. Konunun adli makamlar tarafından takipçisi olacağız, orada izleyeceğiz” dedi.


‘SIKINTI BİTMİŞ OLDU’
Sabotaj iddiasının yüzde 99.9 oranında doğru olduğunu, uzmanların da doğruladığını anlatan Gürkan, “Ama dediğim gibi bu su sıkıntısı kasıtlı olarak yapılan bir iş olduğu yüzde 99.9 ortaya çıktı uzmanların görüşleriyle. Diğer taraftan Edirne’nin su ihtiyacı da bugün itibariyle bitmiş oldu, sularımız normale döndü. Edirne’ye bunu yapanları ortaya çıkaracağız, kimsenin şüphesi olmasın. Edirnelilere sırf siyasi kaygılarla, kumpaslarla, tezgahlarla, kumpas kurmaya alışık olanların yaptığını tahmin ettiğimiz, kim olduğunu bilmiyoruz ama mutlaka çıkacaktır ortaya. Bu çirkinliği, bu namussuzluğu yapanların sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz, kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ