DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22343530,73%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

364 okunma

Gülçavuş’ta köy sahil elele

Enez ilçesi Gülçavuş Köyü muhtar adayı aynı zamanda köyün sevilen kahvecisi Uğur Çetinkaya köyünün muhtarlığına aday oldu….

ABONE OL
7 Mart 2024 17:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Enez ilçesi Gülçavuş Köyü muhtar adayı aynı zamanda köyün sevilen kahvecisi Uğur Çetinkaya köyünün muhtarlığına aday oldu.
Gülçavuş köyü doğumlu, bütün yaşamı Gülçavuş köyünde geçen Uğur Çetinkaya lise mezunu ve çocukluğundan beri baba mesleği olan kahveciliği sürdürmeye devam ediyor.
Uğur Çetinkaya aday olma sürecinde köyünde yaşayanların büyük desteğini gördüğünü belirterek köyünün olduğu kadar sahilde yaşayanların da sorunlarını bildiğini ve bu sorunların çözümü için mücadele edeceğini belirterek sahilde yaşayan 824 hanenin en büyük sorunu olan başıboş köpeklerin toplanması, sahil temizliği, duş ve tuvaletlerin modern hale getirilerek çözüme kavuşturulacağını belirtti.
Uğur Çetinkaya yaptığı açıklamada; şunları söyledi:


KÖYÜMÜN VE SAHİLİN SORUNLARINI BİLİYORUM
“Gülçavuş köyü doğumluyum. Hizmet için aday oluyorum. Sadece köyümün değil aynı zamanda sahilde yaşayanların da sorunlarına eğilerek çözüm yolları bulacağız. Sahilin sorunlarını sahilde yaşayanlarla el ele vererek, karşılıklı görüşerek çözeceğiz.
Köyümüzde yaz aylarında büyük bir sorun haline gelen su sorununu ikinci bir kuyu açarak çözüme kavuştu-racağız.
Su saatleri uzun aralıklarla okunduğu ve yüksek faturalar geldiği için köyümüzün yaşayan-larının sıkıntı çektiğini biliyoruz. Yüzde 20 indirim yaparak iki yıl boyunca da suya zam yapmaya-cağız ve su sayaçları iki ayda bir okunarak bu soruna son vereceğiz.
Köy içi yollarını elden geçirip bozuk olan yerleri onaracağız.


KULLANMA VE İÇME SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Köy içinde bulunan hayrat çeşmesinin filtre bakımlarını düzenli olarak yaptıracağız. Bu hayrat sadece köyümüzde yaşayanların değil aynı zamanda sahilde yaşayanların da ucuz içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Çeşmenin içinde biriken paraların alınmasını muhtar ve aza ile birlikte en azından iki kişi olarak zabıt tutularak yapacak ve bu parayı muhtarlığın hesabına yatıracağız.
Köyde ve sahilde düzensiz ve plansız elektrik kesintilerine karşın duyarsız kalmayacak ve kurumla birlikte hareket ederek bölgemizde yaşayanların mağdur edilmelerini engelleyeceğiz.
DÜZENSİZ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ
Köy girişine “Hoş Geldiniz” tabelası konacak. Köy girişindeki yollarda kaldırım çalışması yapılacak ve köy mezarlığı düzenli aralıklarla temizlenecek.
Köyümüz ve sahilimizin en büyük sorunlarından birisi olan başıboş köpeklerin toplanarak güvenli bir şekilde barınaklara teslimi sağlanacak.
Baş tacımız olan köyümüzün kadınları için yılda en azından bir defa olmak üzere kültür gezileri düzenlenecek.
Hıdırellez yeri olarak kullanılan rahmetli Doğan Durmaz mesire alanı adına yakışır bir şekilde temizlenecek ve hizmete açılacak.
Muhtarlığa ait atıl durumda bulunan binalar kiralanarak hizmete açılacak ve köye getirmesi sağlanacak.
SAHİL TEMİZLİĞİ, DUŞ VE TUVALET SORUNU BİTECEK
Meydan düzenlemesi ve köy temizliği sorununu İş ve İşçi Bulma Kurumu’ndan sağlayacağımız personelle çözme yoluna gideceğiz.
Sahildeki duş yerleri, tuvaletler sahilde konaklayanların ve misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenecek ve hizmete sokulacak.
Plaj temizliği ve düzenlemeleri günlük olarak muhtarlığın istihdam ettiği personel tarafından düzenli olarak her gün yaptırılacak.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ