DOLAR 32,2811 -0.03%
EURO 35,0800 -0.08%
ALTIN 2.466,230,02
BIST 10.319,961,59%
BITCOIN 2109229-0,92%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

105 okunma

Google Maps ile Kıbleyi Bul

Yine aynı kıble bulucu siteler sizin en büyük yardımcınız olacaklardır.

ABONE OL
2 Mayıs 2024 11:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Namazın şartlarından birisi olan istikbal-i kıble, yani namazın kıble istikametine doğru kılınması ve kıble yönünü tespiti hususlarından bahsedeceğiz. İslam’ın temel direği olan namazın doğru bir şekilde yerine getirilebilmesi için bir takım şartların ve rükünlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Namazın dışındaki farzlardan birisi de namazın kıbleye yönelerek kılınması şartıdır. Bu şartın doğru bir şekilde yerine getirilmesi namazın sıhhati açısından pek mühimdir. Dolayısıyla kıble yönünün doğru şekilde tayin edilmiş olması önem arz etmektedir. Fakat kıble yönünün doğru bir şekilde tespit edilmesi bazen zor olabilmektedir. Neyse ki, günümüzde teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde kıble yönünü belirlemek oldukça kolaylaşmıştır. Namaz için kıble yönünün öneminden bahsettikten sonra, kıbleyi nasıl bulacağımızı açıklamaya çalışalım.


Kıble yönünü bulmak için çeşitli yöntemlerden yararlanılabilir. Öncelikle etrafımızdaki Müslümanlara sorarak, yakındaki cami veya mescitlerden yararlanarak kıble yönünü belirleyebiliriz. Eğer bu imkanlar mevcut değilse, doğadan yararlanarak yahut güneşin veya yıldızların konumunu kullanarak kıble yönünü belirlemeye çalışabiliriz.


Kıble yönünü doğru ve güvenilir şekilde belirlemenin en etkili yolu günümüz internet alt yapısı ve teknolojisini kullanmaktır. Mobil cihazlarda bulunan kıble yönünü gösteren uygulamalar sayesinde kıble yönü tespiti oldukça kolay hale gelmiştir. Ancak masaüstü bilgisayarlarda da aynı kolaylığı sağlayacak çözümler bulunmamaktadır.


Çevrimiçi iken Google haritalar tekniği ile geliştirilmiş web siteleri yardımıyla kıble yönünüzü hızlı ve pratik şekilde belirleyebilirsiniz. Kıbleyi bulmanıza olanak sağlayacak bu servislerden birisi de Kiblat Online sitesidir. Mobil cihazınızın konum servisini aktifleştirin ve Kiblat Online servisine bağlanın. Saniyeler içerisinde online harita üzerinde bulunduğunuz yer ile Mekke’deki Kabe arasına kıble yönü hattının çekildiğini göreceksiniz. Kıble yönü çizgisini etrafınızdaki yol, cadde, ev veya diğer nesnelere tatbik etmek suretiyle kıble yönünüzü kolayca bulabileceksiniz.


Kıble yönünüzü pusula ile bulmak isteyebilirsiniz. Yine aynı kıble bulucu siteler sizin en büyük yardımcınız olacaklardır. Yine mobil cihazınızın konum servisini etkinleştirin ve Arah Kiblat servisine bağlanın. Arah Kiblat’a bağlanır bağlanmaz online harita altında konumunuzun pusula için kıble derecesi de ayriyeten verilecektir. Pusula kıble derecesini usulünce manyetik pusulaya tatbik ederek doğru ve güvenilir şekilde kıble yönünüzü belirleyebileceksiniz. İsterseniz online harita ile belirlediğiniz kıble yönünü pusula ile de doğrulayabilirsiniz. Neticede her iki yoldan birisini kullanarak hassas bir şekilde kıble yönünüzü bulmuş olacaksınız.


Google Maps altyapısını kullanan bu kıble bulucu servis, kıble yönünü kolayca bulmanıza yardımcı olur. Mobil cihazınızın konum servisi etkin iken, evinizin, işyerinizin veya bulunduğunuz mekanın kıble yönü hattını ve pusula için kıble açısını anında öğrenmenizi sağlar. Kıble yönünüzü internet alt yapısı ile hassas bir şekilde tayin için alttaki kaynak servisi kullanmanızı öneririz.


KAYNAK: https://www.kiblatonline.com

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ