DOLAR 32,2669 0.02%
EURO 34,7155 0%
ALTIN 2.402,810,12
BIST 10.246,92-0,87%
BITCOIN 2013828-2,66%
Edirne
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

142 okunma

Gencan Akın projelerini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, seçilmesi halinde hayata geçireceği 28 projenin tanıtımını gerçekleştirdi… Yoğun katılımın olduğu toplantıda altyapı, ulaşım ve otopark sorunu ile temiz su gibi konularda hazırladığı projeleri anlatan Akın, "Bu şehre değer katacak, geleceğe taşıyacak, her bir hemşehrimizin aşına, ocağına, yüreğine dokunacak projelerimizle, yepyeni umutları filizlendirmek için geliyoruz" dedi…

ABONE OL
17 Mart 2024 17:26
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), seçilmesi halinde hayata geçireceği 28 projenin tanıtımını gerçekleştirdi.
CHP Belediye Başkan Adayı Gencan Akın, AKM’de düzenlenen törenle projelerini kamuoyuyla paylaştı. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Baran Yazgan CHP İl Başkanı Samet Kahraman, merkez ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantıda Belediye Başkan Adayı Akın, projelerini anlattı.


‘EDİRNE’YE VE CUMHURİYET’E BORCUMU ÖDEME ZAMANI’
Kendisinin bir Cumhuriyet kadını olduğunu anlatan Akın, “Özgürlüğün, demokrasinin hüküm sürdüğü; her sokağında, her anında ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinin, nefesinin, ışığının olduğu Edirne’de, iki çocuklu bir ailenin büyük kızı olarak dünyaya geldim. Edirne’nin her evladı gibi cumhuriyet değerleriyle büyüdüm. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Sosyal hayatta, çalışma hayatında ve siyasette ‘ben de varım’ deme cesaretim buradan gelir. Bir kız çocuğu olarak ailem beni okuttuysa, bunu önce Atatürk Cumhuriyeti’ne borçlu olduğumu biliyorum. Bu nedenle de hep, ‘iyi ki Edirneliyim’ dedim. Şimdi bu kente ve Cumhuriyet’e borcumu ödeme zamanı. Beni Cumhuriyet değerleriyle yetiştiren güzel şehrime hizmet etme zamanı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Atamızın partisinin emanetini, bayrağını daha da ileriye taşıma zaman. Edirne’yi hep birlikte; toplumun her kesiminin daha güçlü ve yaşam konforunun artacağı bir kent yapmanın tam zamanı” dedi.


‘EDİRNE İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’
Edirne’nin ihtiyaçlarını bildiğini dile getiren Gencan Akın, “Bugün burada hepinizi bu güzel Cumhuriyet şehrine sahip çıkmaya, hep birlikte bu aydınlık yolda adımlarımızı sağlamlaştırmaya çağırıyorum. Yıllardır bu kentin sokaklarındayım, Edirne’mizin sorunlarını biliyorum, ihtiyaçlarını biliyorum. Bu kentte çok güzel günler yaşadım, çok güzel anılar biriktirdim. Bu kent için hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirecek gençliğimiz, enerjimiz, kararlılığımız var. Bu kent için yapacak çok işimiz var. Bu kentte cumhuriyeti ve değerlerimizi yaşatmak, çocuklarımıza iyi bakmak, kadınların özgürce yaşamasını güvence altına almak, özgürlüklerimizi korumak her Atatürkçünün görevidir. Bize, Ata’mızın verdiği en büyük görev, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet korumak ve yaşatmaktır. Bunu da Edirne’de Cumhuriyet’ten taraf olanların gücünü göstererek yapacağız. Cumhuriyet düşmanlarının tuzaklarına düşmeyeceğiz, oyunlarına gelmeyeceğiz, yolumuzdan şaşmayacağız, Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyece-ğiz. İyisi değil, en iyisi için; güzeli değil, en güzeli için hazırız, geliyoruz. Bu şehre değer katacak, geleceğe taşıyacak, her bir hemşehrimizin aşına, ocağına, yüreğine dokunacak projelerimizle, yepyeni umutları filizlendirmek için geliyoruz. Bizim, bu kentin gençlerine, bu kentin çocuklarına, bu kentin kadınlarına sözümüz var. Bizim, bu kentin emeklisine, bu kentin emekçisine, bu kentin üreticisine sözümüz var. Şimdi hep birlikte biz olma zamanı. Şimdi ayağa kalkıp tek yürek olma zamanı” şeklinde konuştu.
Akın, konuşmasına Edirne için hazırladığı 28 projeden bahsederek devam etti. Akın’ın gündemine aldığı projelerinden öne çıkanlar şöyle oluştu:


KONUT ABONELERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM
“Ana isale hatlarında ve şehir şebekesinde yenilemeleri en kısa sürede tamamlayarak, kayıp kaçak oranlarını minimum seviyeye düşürerek su tasarrufu sağlayıp, konut abonelerine yüzde 20 oranında indirim uygulayacağız


‘MAHALLELERE AFET KONTEYNIRLARI YERLEŞTİRECEĞİZ’
Biz deprem kuşağındayız. Edirne’mizi depremlere ve afetlere hazırlamak en öncelikli görevimiz. Her türlü deprem ve doğal afetlere dirençli bir şehir oluşturacağız. Önceki dönemde kurulan afet işleri müdürlüğünü aktif hale getirerek, deprem anında kullanmak üzere toplanma alanları oluşturacağız, mahalle afet konteynırlarını her mahallede halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği noktalara yerleştireceğiz, belediye bünyesinde arama-kurtarma birimi kuracağız. Edirnelilerin güven içerisinde yaşayacağı bir kenti, bilimin ışığında, inşaat rantı değil güvenli konut hakkı anlayışıyla inşa edeceğiz.

ULAŞIM
Nüfus artışı gereği, çok daha kapsamlı bir ulaşım planını hak ediyor. Marka bir şehre yakışır şekilde toplu ulaşım altyapımızı güçlendireceğiz, mevcut sorunları gidereceğiz. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkı güvencemiz altında olacak. Tam ve öğrenci biniş ücretlerinde yüzde 20 indirim uygulayacağız, Toplu taşıma ücretlerinde yapılacak indirimler nedeniyle esnafa gelir desteğinde bulunacağız.”


KAHRAMAN’DAN İBA’YA SORU
Proje tanıtım programında konuşan CHP İl Başkanı Samet Kahraman da 31 Mart seçiminin Edirne’de zihniyetlerin seçimi olacağını söyledi. Kahraman, “AK Parti adayına bir soru soracağım burada AK Parti adayının projelerinin arasında bir tanesi çok dikkatimi çekti. Muhtemelen buradaki herkesin de dikkatini çekmiştir. Edirne’ye Atatürk evi yapacaklarmış. Peki ben şimdi buradan kendilerine sormak isterim. Atatürk evi yaptıklarında o kurdeleyi keserken bizim kurucu önderimize ve arkadaşlarına ‘iki ayyaş’ diyen Genel Başkanları’nı buraya davet edecekler mi? Ben hem bu salonu dolduran herkesten hem de Edirne’nin her yerinde karış karış gezerken her yerde şunu görüyorum. Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrilerinin olduğu şehir ve buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
‘SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ’
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı da, seçimi birliktelikle kazanacaklarını söyledi. Balkanlı, “Bu seçimi torunlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emekçilerimiz, köylülerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, ailelerimiz için, partimiz için, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk için, milletimiz için kazanmak zorundayız. Bu seçimi hep beraber yorulmadan, çok çalışarak, biz kazanacağız, biz kazanacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Altı oku, CHP bayrağını, Edirne Belediyesi gönderinde dalgalandırmaya tekrar devam ettireceğiz. Çünkü gelecek biziz, gelecek CHP’dir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ