DOLAR 32,2590 0%
EURO 34,7111 -0.03%
ALTIN 2.404,040,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

1596 okunma

Genç Kızılay Edirne gönüllüleri işbaşında

Genç Kızılay Edirne gönüllüleri, Üç Şerefli Cami'de şehitler için Mevlit okuturken, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" ve Verem Savaş Haftası kapsamında Saraçlar 'da stant kurarak vatandaşlara bilgilendirmede bulundu…

ABONE OL
8 Ocak 2024 17:46
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç Kızılay Edirne gönüllüleri, Üç Şerefli Cami’de şehitler için Mevlit okuturken, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” ve Verem Savaş Haftası kapsamında Saraçlar ‘da stant kurarak vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.


ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT
Genç Kızılay Edirne, Üç Şerefli Cami’de düzenlediği özel bir etkinlikle, vatanları uğruna şehit düşen kahramanları anarak toplumu bir araya getirdi. Cuma namazı öncesi gerçekleşen mevlitte, katılımcılar dualar eşliğinde şehitler için okunan ayetleri dinleyerek duygusal anlar yaşadılar. Genç Kızılay Edirne gönüllüleri ve vatandaşlar, birlik ve beraberlik içinde dualarla şehitlerimizi yad etti Cuma namazının ardından, Genç Kızılay Edirne gönüllüleri tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.
VEREM SAVAŞ HAFTASI
Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri Verem Savaş Haftasında Saraçlar Caddesinde bilgilendirme standı kurdu.
Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, Verem Savaş Haftası kapsamında Saraçlar ‘da bir bilgilendirme standı kurarak vatandaşları verem konusunda bilgilendirdi. Gönüllüler, etkinlik boyunca halkın sağlığına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledi.
Gönüllüler, standı ziyaret eden vatandaşlara verem hastalığı hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, hastalığın belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavi seçenekleri hakkında bilinçlendirme yaparak sağlıklı bir yaşam için önemli ipuçları verdi.
Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, stant ziyaretçilerine özel olarak hazırlanan veremle mücadelede alınabilecek önlemler, risk faktörleri ve toplumun bu konuda nasıl destek olabileceği konularında bilgiler içeren broşürler verdi.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Genç Kızılay Edirne öncülüğünde Edirne Yeşilay Şubesinden TBM Formatörü Emrah Ceylan önderliğinde, bağımlılıkla mücadele kapsamında gönüllülere önemli bilgiler sunarak toplumda farkındalık oluşturdu.
Gönüllüler, Emrah Ceylan rehberliğinde düzenlenen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele stratejileri, etkili iletişim yöntemleri ve önleyici tedbirler konusunda bilgilendirildi. Eğitimde vurgulanan temel mesajlar arasında gençleri bağımlılık riskine karşı bilinçlendirmek, destek sistemlerini güçlendirmek ve toplumda dayanışma kültürünü yaygınlaştırmaya ön planda yer veriliyor. Bağımlılıkla mücadelede toplumun bir arada hareket etmesini hedefleyen bu bilinçlendirme çalışması, Emrah Ceylan liderliğindeki gönüllülerin aktif katılımıyla gerçekleşti.
BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI
Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek, görme engelli bireylerin günlük yaşantısındaki zorluklara dikkat çekmek amacıyla bir empati standı kurdu. Gönüllüler, düzenlenen bu etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelip beyaz baston kullanımıyla ilgili bilgilerini paylaşarak farkındalık oluşturdu.
Etkinlik kapsamında kurulan empati standında, katılımcılara göz bandı dağıtılarak görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları deneyimleme fırsatı sunuldu. Standın başında görev alan gönüllüler, beyaz baston kullanımının inceliklerini anlatırken, vatandaşlar da bu deneyim sayesinde empati kurma şansı buldu.
Etkinlik, Saraçlar Caddesi’nde ilgiyle karşılandı ve birçok vatandaş, beyaz baston kullanarak günlük yaşamda karşılaşılan engelleri deneyimleme fırsatını memnuniyetle karşıladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ