DOLAR 32,3859 0.2%
EURO 35,0009 0.37%
ALTIN 2.399,280,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1990040-1,24%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

237 okunma

Genç anneye son görev

Boşanma aşamasındaki eşi B.A.’nın silahlı saldırısında, vücuduna isabet eden 3 kurşunla hayatını kaybeden 22 yaşındaki Petek Aksak Kaçarlar, bugün Yeniimaret Bademlik Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek. Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, yaşanan kadın cinayetine tepki gösterdi.

ABONE OL
14 Nisan 2024 12:22
7

BEĞENDİM

ABONE OL

Boşanma aşamasındaki eşi B.A.’nın silahlı saldırısında, vücuduna isabet eden 3 kurşunla hayatını kaybeden 22 yaşındaki Petek Aksak Kaçarlar, bugün Yeniimaret Bademlik Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek. Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, yaşanan kadın cinayetine tepki gösterdi.


13 Nisan 2024 Cumartesi günü öğle saatlerinde Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki bir hatıra ormanında meydana gelen olayda B.A., boşanma aşamasındaki Petek Aksak Kaçarlar’ı tabanca ile katletmişti.
Yeniimaret eski muhtarı Eren Kaçarlar’ın kardeşi ve bir çocuk annesi Petek Aksak Kaçarlar, bugün toprağa verilecek. Yeniimaret Bademlik Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası, Petek Aksak Kaçarlar toprağa verilecek.


BELEDİYE BAŞKANI GENCAN AKIN’DAN TEPKİ
Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, yaşanan kadın cinayetine tepki gösterdi.
Ailenin acısını paylaşan Başkan Gecan Akın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda duygularını şöyle anlattı:
Bu kez acının adresi Edirne’m oldu. Boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurulan genç bir kadın, 22 yaşındaki P.A hayattan koparıldı.
Ülkemizde artan kadın cinayetleri ve şiddet olayları hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir. Bu tür acı olayları kınıyor ve kadınların yaşamlarını güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyorum.
Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulması için toplumsal bir farkındalık ve dayanışma içinde olmalıyız. Belediye olarak bu konuda sorumluluk almaya ve çözüm odaklı adımlar atmaya hazırız.
Edirne’de kadınlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalar, bundan sonra da hiç ara vermeden devam edecek, hatta hızla artacaktır.
Edirneli kadınlarımız ve sivil toplum örgütleri ile birlikte, kadın hakları, eşitlik ve özellikle kadın cinayetleri ile kadınlara karşı işlenmiş bütün suçlarda Edirne Belediyesi olarak tüm kadınlarımızın yanındayız. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz ilk Belediye Meclisimizde kurmuş olduğumuz Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonumuz ile ailelerimizin içinde bulunduğu sorunlara çözümler üretecek ve yaşanan acı olayların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız.
Sözcüklerin kifayetsiz kaldığı bu zor zamanda derin üzüntümü bir kez daha ifade etmek istiyor, Merhume’ye Allah’tan rahmet; ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ