DOLAR 34,0976 0%
EURO 37,9731 0.12%
ALTIN 2.817,820,07
BIST 9.774,490,17%
BITCOIN 2050244-1,37%
Edirne
21°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

98 okunma

Fetö’ye bir “kıskaç” daha!

Edirne'nin de aralarında bulunduğu 17 ilde FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen "KISKAÇ-27" operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı…

ABONE OL
15 Eylül 2024 17:03
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin de aralarında bulunduğu 17 ilde FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen “KISKAÇ-27” operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdüğünü açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, 17 ilde düzenlenen “KISKAÇ-27” operasyonlarında 39 FETÖ şüphelisinin yakalandığını belirtti.
Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı. FETÖ ile mücadelede güvenlik güçlerinin yürüttüğü kararlı çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, milletin huzuru için operasyonların durmaksızın sürdürüleceğini vurguladı.
17 İlde Kapsamlı Operasyon
Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde yürütülen “KISKAÇ-27” operasyonları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüklerinin Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüklerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda şüpheliler tespit edilerek yakalandı.
Şüphelilerin Faaliyetleri ve İletişim Yöntemleri
Bakan Ali Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin FETÖ’nün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması, Güncel Yapılanma ve Finans Yapılanması” içerisinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Şüphelilerin örgüt içi iletişimde ankesörlü telefonlar kullandıkları ve örgütün kripto haberleşme uygulaması olan ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Ayrıca, bazı şüphelilerin itirafçıların ifadelerinde adlarının geçtiği ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ile aranma kayıtları bulunduğu belirlendi.
Dijital Materyeller Ele Geçirildi
Operasyonlar sırasında, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bu materyaller, soruşturma kapsamında detaylı incelemeye alındı.
Bakan Ali Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür etti ve “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” diyerek açıklamasını tamamladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ